Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Damlaget har gjort klart med ytterligare två värvningar inför debutsäsongen i Elitserien!

Damlaget har gjort klart med ytterligare två värvningar inför debutsäsongen i Elitserien!

2017-08-16

Först ut var Rut-Lina Berner, från regerande mästarlaget, Kareby IS – nu står det klart att damlaget får ytterligare förstärkning i form av Elin Sundqvist från Mölndal Bandy och Olivia Rustas från Rättvik.

– Jag ser fram emot att få spela i Elitserien, det är en stor del varför jag kommer till klubben. Jag tror att det kommer bli en kul utmaning att göra det med Villa, det finns mycket potential till utveckling i det här laget, säger Elin som är född och uppvuxen i Göteborg.

För er som har följt Villa Lidköpings flickverksamhet så är kanske inte Elin helt främmande, för två säsonger sedan spelade hon i Villa Lidköpings F17. Nu är hon tillbaka, fast i damlaget.

– Jag vet vilka de flesta är eftersom jag har varit här tidigare men Jenny Karlsson känner jag jättebra, vi spelade tillsammans i F17-landslaget.

Så nu får alltså äntligen Elin och Jenny spela tillsammans i klubblaget och spendera ännu mer tid med varandra.

– Det ska bli skönt att ha Elin på rätt sida, man vill inte möta henne, jag blir nervös när jag möter henne. Man måste vara skärpt för hon har en tendens att komma igenom på egen hand, men samtidigt väldigt duktig på att hitta passningar. Hon är vass på skridskorna och stadig på klubban, säger Jenny.

Vi sitter tillsammans i klubblokalen, jag, Elin och Jenny Karlsson. Ett perfekt tillfälle att fråga hur det kom sig att tjejerna blivit så bra kompisar. 

– Jenny var den enda som skrattade åt mina skämt vid landslagssamlingarna, sen dess har vi varit väldigt bra vänner, säger Elin och skrattar.

Elin som just nu bor i Göteborg kommer att pendla till träningarna, men så fort hon hittar en lägenhet så går flyttlasset till Lidköping.

– Det ska bli jättekul att spela bandy i Lidköping, bandyn är så pass stor här och nu får jag även chansen att spela i Elitserien.

Olivia Rustad har letat sig söderut från Rättvik och kommer redan nästa vecka att flytta till Lidköping för att börja bandysäsongen på riktigt.

– Det ska bli kul, detta blir första gången jag spelar i Elitserien. Här är förutsättningarna för att utvecklas väldigt bra, speciellt med hallen, säger Olivia.

Det blir såklart ett stort steg att ta, från att spela allsvensk bandy till Elitserien, speciellt för Villa Lidköping som är nykomlingar och har ett ungt lag.

– Det kommer bli skillnad men det är utmaningen man vill åt. Dom andra lagen är mer rutinerade men det känns som vi har en bra grupp och bra sammanhållning, vilket är viktigt för att lyckas.

Olivia kommer från NT Bandy, ett av lagen som skulle spelat elitseriebandy denna säsong, men på grund av spelarbrist så har laget dragit sig ur den hösta ligan.

 – När jag fick reda på att vi skulle dra oss ur med NT så började jag kolla andra alternativ. Förutom Villa så har jag besökt Västerås, men det kändes bäst i Lidköping och det passar bra med skolan.

Vi hälsar Elin och Olivia varmt välkomna till Villa Lidköping. Damlagets första träningsmatch spelas den 14 oktober mot Skirö Bandy i Sparbanken Lidköping Arena.
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Ny seger för herrlaget!

2017-09-15

Villa Lidköping besegrade Vänersborg i säsongens andra träningsmatch..


Villa Lidköping BK vs IFK Vänersborg

2017-09-15

Ny seger för herrlaget när Villa Lidköping vann derbyt..


Intresset kring Villa Lidköping fortsätter!

2017-09-15

Över 2000 sålda säsongskort - köp ditt säsongskort till samtliga herr- & dammatcher..


INFÖR: Villa Lidköping - IFK Vänersborg (Herr).

2017-09-14

Snabb omladdning för herrlaget - derbymatch mot IFK Vänersborg ikväll.


Villa Lidköping nöjda med säsongspremiären!

2017-09-13

Vi träffar Martin Arvidsson & David Karlsson efter matchen..


Villa Lidköping BK vs Vetlanda BK

2017-09-13

Villa Lidköping körde över Vetlanda i säsongspremiären..


Annonser

Billinge
McDonalds - Villamålet
Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners