Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Fystränare Fabiansson om herrlagets försäsong!

Fystränare Fabiansson om herrlagets försäsong!

2017-05-23

Intervju med Gustav Fabiansson om herrlagets fysträning!

När säsongen tog slut i mars var det dags för några veckors semester innan arbetet inför en ny bandysäsong startade. I Villa Lidköping är det Gustav Fabiansson som håller i fysträningen och laget är sedan en tid tillbaka igång med träningen.

– Vi kommer totalt köra ca 95 pass fram till ispremiären, där dryga hälften av dessa är individuella pass. Det vi lägger fokus på de första 4 veckorna är att stärka upp kroppen på olika sätt samt konditionsträning i olika former där vi växlar mellan löpning, cykel och crosstrainer. Utöver detta så tränar vi även ett pass innebandy per vecka, säger Gustav och fortsätter.

– På konditionspassen jobbar vi pulsbaserat och vi har genomfört labbtester så varje spelare vet sin individuella tröskel och i vilken pulszon träningen skall genomföras i. I vårt testpaket mäter vi även kondition, explosivitet, snabbhet samt återhämtningsförmåga.

Den första träningsfasen för laget är alltså som vanligt i maj, i månadsskiftet är det dags att kliva in i fas två och det blir en mer individanpassad period för spelarna.

– Nästa träningsfas som börjar i juni handlar i stora drag om att utveckla explosivitet samt att tåla högintensiv intervallträning. Samtidigt är träningsfaserna i juni och juni helt individuellt anpassade utefter varje spelares individuella fysik och vad den behöver utveckla.

För två säsonger sedan tog Villa Lidköping beslutet att höja träningsdosen, ett koncept som man följer även denna säsong.

– Vi höjde träningsdosen förra försäsongen så i år ligger vi på samma dos. Innehållet är liknande förra då vi kände att vi hittat rätt där. Däremot skruvar vi på vissa delar för att få ännu bättre effekt. 

Ni har börjat med ett system där du kan följa spelarna via GPS, berätta lite mer om det?

– Ja det stämmer, vi använder den pulsutrustning föreningen köpte in förra året. Vid alla individuella kondition och uthållighetspass har spelaren på sig pulsband samt sin telefon med Polars PolarBeat app som registrerar sträcka, puls, intensitet med mera. Så jag som Coach kan följa och sammanställa alla pass varifrån som helst.

Utöver att träna Villa Lidköpings A-herrar så hjälper Gustav juniorlagen i projekt 16 till A-lag, samt damlaget vid vissa tillfällen.

LÄS MER: Projekt 16 till A-lag >

– Det stämmer. Vi har samma "blå tråd" i träningsupplägget för 18- och 20-årslagen samt för Damlaget. Träningsintensiteten för juniorerna är lägre och även till viss del färre pass. 16-årslaget kör en förenklad variant där det handlar om att lägga grunden för en bra fysik och vänja sig gradvis till tuffare och tuffare pass, här ingår även mycket teknikträning.


 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Trevlig midsommar och glad sommar!

2017-06-22

Villa Lidköping BK vill önska alla en trevlig midsommar och hoppas att alla får en härlig sommar..


DEL 3: Sommarserie med Villa Lidköping!

2017-07-17

Damlaget är klart för Elitserien - vi träffar Stefan Johansson som är en av ledarna för elitlaget.. ...


DEL 2: Sommarserie med Villa Lidköping!

2017-07-10

Viktor Bergkvist - föreningsutvecklaren med stark drivkraft och tydliga mål med sitt arbete..


DEL 1: Sommarserie med Villa Lidköping!

2017-07-03

Bandyn står i fokus för Martin och Viktoria - syskonen som nästa säsong spelar i landets högsta seri...


Presskonferens med Nikolai Jensen!

2017-07-02

Lyssna på presskonferensen från Hamnen4..


Skyttekung från Norge nyförvärv i Villa Lidköping!

2017-07-02

Årets man 2015/16 i norsk bandy är klar för Villa Lidköping den kommande säsongen..


Annonser

Billinge
Skara Sommarland
McDonalds - Villamålet
Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners