Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Herr: inför kvällens match mot Frillesås

Herr: inför kvällens match mot Frillesås

2018-09-19

Villa testar nytt mot Frillesås när stjärnorna vilar: ”Han har varit så pass bra att han förtjänar att spela”

Säsongens fjärde träningsmatch spelas ikväll och det är Frillesås BK som kommer på besök till Sparbanken Lidköping Arena, sista hemmamatchen innan Svenska Cupen.

– Det ska bli kul att möta Frillesås, jag har inte sett dom spela men de har ju elitserierutin på flera spelare och dom har många spelare med bra fart och rätt så bra skytte. Vi kommer få passa oss för deras omställningar, säger Martin Andreasson som idag ska spela i en lite annorlunda försvarsformation.

Martin Johansson, Jesper Eriksson och David Karlsson vilar från kvällens match, vilket betyder att de yngre får chansen. I försvarslinjen så flyttar Ludvig Johansson ner som libero och Sune Gustavsson får starta på vänsterbacken.

– Det blir såklart en stor skillnad när Martin är borta men Sune har varit så pass bra på träningarna så han förtjänar att spela en match, Ludvig vet vi ju sedan tidigare att han fixar att spela libero.

Hur känns den här formationen för dig?

– Det känns bara kul, det blir en härlig utmaning och det kan vara kul att hitta på och testa nya saker när det är träningsmatcher, då får man lite extra saker att fokusera på och gå igenom, säger Andreasson.

Villa Lidköping har på tre matcher producerat 20 mål och släppt in 5 baklängesmål, försvaret har inte fått bekänna så mycket färg ännu och risken ikväll är att det blir en liknande matchbild som i tidigare matcher. Frillesås är Elitserienykomling och för Villas del kommer mycket handla om att luckra upp ett lågt stående försvar.

– Man jag vill inte att vi ska segla iväg för mycket i offensiven, då blir försvaret lidande, speciellt vid kontringsspelet. Men vi kommer troligtvis att trycka ned dom väldigt mycket i perioder och då får vi fortsätta att träna på att spela mot tillbakapressat motstånd, det är inte alltid det lättaste.

Hade det varit bra att möta fler topplag på försäsongen?

– Jag ser det mer som att det är bra att möta olika typer av motstånd. Det kommer blir så många olika matchbilder och det kommer uppstå olika scenarion under säsongen så då är det bra att vara väl förberedda, säger Martin.

Förutom att Sune Gustavsson får starta, kommer även Alexander Karlgren att göra sin första herrlagsmatch ikväll, Alexander är född 2001 och kommer ikväll att byta på halvpositionerna med Felix Pherson och Petter Björling.

– Att Karlgren får chansen är väldigt kul, han är grymt duktig speltekniskt och har en bra blick för spelet, det blir en härlig utmaning för honom ikväll, säger Martin Andreasson.

 

Motståndarkollen

Frillesås kommer till kvällens match med två raka segrar. Först besegrades Lidköpings AIK med 6-3 och nu senast norska Stabaek med 7-1.

– Vi har startat bra, vi har pratat mycket om hur vi vill spela och har fått bra svar på det. Det var en lite annorlunda match mot Stabaek men så länge vi gjorde det vi sa så var vi riktigt bra i den matchen. Mot Villa ska vi göra det vi är bra på och sedan får vi se lite hur det blir, vi kommer få anpassa oss lite men det kommer bli en spännande match, säger lagets tränare, Joakim Björkman till klubbens hemsida.

 

Kvällens match

Säsongens fjärde match spelas alltså ikväll i Sparbanken Lidköping Arena. Matchen startar 19.00 och det är halva priset för samtliga besökare, ni som har säsongskort har givetvis fri entré. Arenan öppnar 18.00 och detsamma gör Restaurang 1934.
 
Köp ditt säsongskort >>
Bli medlem >>

 Matchfakta

Match: Träningsmatch 4
Nästa match: Sandvikens AIK – Villa Lidköping (22/9)
Lag: Villa Lidköping BK – Frillesås BK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Direktsändning: BANDYPULS >>
LiverapporteringELITRAPPORT >>
LiverapporteringVLBKLIVE >>
 

Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jon Karlsson

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Sune Gustavsson
Felix Pherson

Mittfält:
Martin Karlsson
Tim Persson
Johan Löfstedt

Anfall:
Joakim Andersson
Joel Broberg (Jr)

Avbytare:
Johan Esplund
Christoffer Norin
Alexander Karlgren (Jr - debutant)

Målvaktsreserv:
Jesper Thimfors

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

comments powered by Disqus

Bandyskolan blir till skridskokul

2018-09-19

Ett koncept som gynnar de allra yngsta - häng med från 12/10, klockan 17-18..


Dam: Landslagsduo klar för Villa Lidköping

2018-09-27

"En av Sveriges största talanger" - Ida Friman och Sara Bergwall klara för Villa Lidköping..


Höjdpunkter: Villa Lidköping - Sandviken (4-1)

2018-10-14

Se alla målen från World Cupfinalen 2018..


Herr: Villa Lidköping vann World Cup

2018-10-14

Villa skrev klubbhistoria när man besegrade Sandviken med 4-1 i finalen..


Villa Lidköping BK vs Sandvikens AIK

2018-10-14

"Man blir tagen" - Vi träffade Martin Johansson och Johan Sixtensson direkt efter slutsignalen..


Försäsongens mästare - del 3

2018-10-12

Se det tredje avsnittet där prickskytte står på agendan..


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners