Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Herr: inför semifinal 5:5!

Herr: inför semifinal 5:5!

2018-03-11

Ikväll ska finalbiljetten delas ut i Svenska Fönster Arena: ”Det finns en väldig hunger och vi har spelat oss till den här chansen”

Som väntat så har det blivit en tuff och tät semifinalserie mot Edsbyn, så pass jämn att vi nu står vid en femte och helt avgörande match – i potten finns en plats i bandyfinalen.

Jag har en bra känsla. Man märker att det finns en anspänning i truppen men samtidigt så är det väldigt fokuserat. Just nu är det lite otåligt, de flesta vill bara komma till Arenan nu och förbereda sig för match, säger Mikael Borstner strax innan lunch.

Villa har haft två matchbollar den senaste veckan, först vid den tredje matchen i Svenska Fönster Arena och i fredags på hemmaplan. Som vanligt så är det små marginaler som avgör och Edsbyn har nu kvitterat i matchserien.

– Vi har fått till vårt spel i alla matcher i den här serien men senast så hade vi en för lång period där vi spelade lite med huvudet under armen. Det utnyttjade Edsbyn och gjorde två mål, efter det hittade vi liksom inte tillbaka, säger han.

Vad var det som inte riktigt stämde under den perioden?

– Vårt spelsystem kräver väldigt mycket av varje spelare och när det inte riktigt stämmer, som det inte gjorde vissa perioder i fredags, då kan det se ut som det gjorde.

Från 2-0 till 2-2 i matchserien och nu ställs allt på sin spets i den sista och helt avgörande matchen. Det är Edsbyn som får chans att ta sig till final på hemmaplan och Villa Lidköping har återigen chans att slå ur underläge. Något som man trivs med.

– Det är klart att det är ett lite annorlunda läge nu än när vi hade 2-0 och 2-1 i ryggen. Men nu finns det inget att spara på och vi har varit bra när vi inte haft några livlinor. Det handlar om att ta sig över hinder och det har vi gjort på ett bra sätt under säsongen, säger Mikael och fortsätter.

– Oavsett hur det går så har vi gjort en bra säsong men vi vill mycket mer, det här ska inte ta slut ikväll. Med en normal prestation så vinner vi idag, följer vi vår matchplan och kanske klarar av att kunna förändra den, om vi behöver, då ska det inte spela någon roll om det är bortaplan.

Villa Lidköping åkte norrut redan vid 10-tiden på lördagsmorgonen. Runt 16.00 på lördagseftermiddagen så anlände laget till hotellet i Gävle, där genomfördes ett lättare träningspass och matchsnack inför dagens match.

– Föreningen har gett oss bästa tänkbara möjligheter att förbereda oss på ett bra sätt inför matchen. Vi åkte redan igår, har bott och ätit bra. Det blir skillnad att sitta i en buss från Lidköping till Edsbyn samma dag, det påverkar ju såklart, så det är jättestor skillnad.

Det hör inte till vanligheterna att man får vara med om en sådan här häftig match?

– Verkligen inte, det är ju speciellt att få spela en sådan här match som gäller så mycket. Båda semifinalerna har ju gått till 5 matcher så det är ju ett tecken på hur jämn Elitserien är och har varit den här säsongen. På det sättet kanske det är den bästa Elitserien någonsin, avslutar Borstner.

Villa Lidköping sitter i skrivande stund på bussen till Bollnäs för ett matstopp, laget rullar vidare mot Edsbyn strax efter 14.00. Villa har Martin Johansson på skadelistan - i övrigt så kan Johan Sixtensson välja fritt.

 


 

Semifinalserien efter 4 matcher:

2018. Villa Lidköping - Edsbyns IF (3-5)
2018. Edsbyns - Villa Lidköping (6-4).
2018. Villa Lidköping - Edsbyn (8-2).
2018. Edsbyn – Villa Lidköping (1-3).

Matchfakta:

Match: Semifinal 5
Lag: Edsbyns IF - Villa Lidköping BK
Var: Svenska Fönster Arena
Tid: 17.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Bandyskolan blir till skridskokul

2018-09-19

Ett koncept som gynnar de allra yngsta - häng med från 12/10, klockan 17-18..


Dam: Landslagsduo klar för Villa Lidköping

2018-09-27

"En av Sveriges största talanger" - Ida Friman och Sara Bergwall klara för Villa Lidköping..


Höjdpunkter: Villa Lidköping - Sandviken (4-1)

2018-10-14

Se alla målen från World Cupfinalen 2018..


Herr: Villa Lidköping vann World Cup

2018-10-14

Villa skrev klubbhistoria när man besegrade Sandviken med 4-1 i finalen..


Villa Lidköping BK vs Sandvikens AIK

2018-10-14

"Man blir tagen" - Vi träffade Martin Johansson och Johan Sixtensson direkt efter slutsignalen..


Försäsongens mästare - del 3

2018-10-12

Se det tredje avsnittet där prickskytte står på agendan..


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners