Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Dam: Landslagsduo klar för Villa Lidköping

Dam: Landslagsduo klar för Villa Lidköping

2018-09-27

Landslagsduon klar för Villa Lidköping: ”En av Sveriges största talanger”

Världsmästare, flerfaldig svensk mästare, årets komet samt Riksidrottsförundet och Svenska Spels Elitidrottsstipendium är bara några meriter som Ida Friman och Sara Bergwall har med sig i ryggsäcken när de ansluter till klubben.

– Det är givetvis tråkigt att Kareby försvinner ur elitseriesammanhang och vi hoppas att dom snart är tillbaka. Med det sagt så är vi super glada och stolta över att vi har fått in två så bra nyförvärv i vår trupp, det här bevisar att vi fortsätter med att stärka upp damverksamheten i Villa. Med framförallt Sara, Matilda och Pernilla i truppen så får vi den erfarenhet och rutin som vi behöver till det här relativt unga och oprövade laget. Med Ida får vi en av Sveriges största talanger, säger klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter.

– Totalt sett får vi en homogen trupp som ska vara med och utmana och störa de allra bästa lagen i år. Om vi får allt att stämma så kan vi vara med länge in i mars, men ambitionen är att oss till semifinal.
 

18 år och VM-guld med landslaget

Ida Friman är den unga mittfältstalangen, fostrad i Surte BK, som hela bandysverige har pratat om de senaste åren. Trots sin unga ålder har hon redan vunnit VM-guld med damlandslaget och har haft en tongivande roll i Kareby de senaste åren. Nu väljer hon en ny resa tillsammans med Villa Lidköping.

– Det känns som att Villa har ett framtidstänk och det känns hållbart. Villa har en tanke på allt dem gör och ser saker långsiktigt. Det ska bli riktigt kul att få komma till en stor och seriös klubb där intresset är stort, jag kommer ju från en mindre klubb med mindre tryck kring matcherna, jag ser fram emot att spela inför publik, säger Ida.

Ida som fyllde 18 år i år prisades med ”Årets komet” inom svensk bandy förra året. I vintras spelade hon VM i Kina och blev världsmästare efter 1-0 mot Ryssland.

Hur tror du det blir att komma till ett ungt lag som Villa?

– Det är bara roligt, jag är ung själv och ser framemot att spela med jämnåriga igen efter min tid i Kareby. Nu är det viktigt att lära känna alla i laget och komma in organisationen, allt är nytt och det kommer ta sin lilla tid och komma in i allt.
 

Rutinerad världsmästare och flerfaldig svensk mästare

Sara Bergwall är den offensiva mittfältaren som varit med under en lång tid i svensk bandy. Med flera SM-guld, världsmästare med damlandslaget och det fina priset, Riksidrottsförundet och Svenska Spels Elitidrottsstipendium, så kommer hon nu till Villa med massor av rutin och erfarenheter.

– Jag känner att jag är redo att ta ett större ansvar och jag vill verkligen bidra med min erfarenhet, säger 27-åringen som ansluter från Kareby.

Varför valde du Villa?

– Jag känner att Villa som förening vill satsa och har ett långsiktigt mål, det finns mycket potential här och det vill jag vara med på. Det ska bli mycket spännande.

Sara beskriver sig själv som en offensiv mittfältare som även kan hantera försvarspositioner, alltså en spelare med många kvalitéer som nu tillsammans med Villa Lidköping ska utvecklas på och utanför isen.

– Jag vill fortsätta att utvecklas på alla plan, både individuellt och att vi som lag tar stora steg framåt. Sen vill jag vara med och störa topplagen, säger Bergwall.

Villa har under en längre tid jobbat med att utveckla sina egna produkter och fostrat många duktiga bandyspelare ända från bandyskolan. Något som Sara har märkt av utifrån föreningen.

– Villa Lidköping vill alltid framåt och satsar på både herr och dam, en bra plantskola. Det är en proffsig förening och damlaget känns väldigt spännande tillsammans med den satsning som görs.

I och med Ida och Sara så har nu Villa Lidköping knutit till sig fyra nyförvärv, samtliga är landslagsspelare.

Nyförvärv:

Pernilla Elardt (Mv).
Matilda Svenler.
Ida Friman.
Sara Bergwall.

Övrig trupp:

Rut-Lina Berner
Agnes Ögren
Olivia Wallgren
Julia Wallgren
Annie Berner
Tilda Ström
Sara Svensson
Emma Carlzon
Malin Kall
Sofia Eriksson
Maja Hellqvist
Sofie Millqvist
Frida Wiklund
Viktoria Karlsson
Felicia KallRasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Bandyskolan blir till skridskokul

2018-09-19

Ett koncept som gynnar de allra yngsta - häng med från 12/10, klockan 17-18..


Dam: Landslagsduo klar för Villa Lidköping

2018-09-27

"En av Sveriges största talanger" - Ida Friman och Sara Bergwall klara för Villa Lidköping..


Höjdpunkter: Villa Lidköping - Sandviken (4-1)

2018-10-14

Se alla målen från World Cupfinalen 2018..


Herr: Villa Lidköping vann World Cup

2018-10-14

Villa skrev klubbhistoria när man besegrade Sandviken med 4-1 i finalen..


Villa Lidköping BK vs Sandvikens AIK

2018-10-14

"Man blir tagen" - Vi träffade Martin Johansson och Johan Sixtensson direkt efter slutsignalen..


Försäsongens mästare - del 3

2018-10-12

Se det tredje avsnittet där prickskytte står på agendan..


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners