Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Lägesrapport från ungdomsverksamheten i Villa Lidköping BK

Lägesrapport från ungdomsverksamheten i Villa Lidköping BK

2018-04-20

Lägesrapport från ungdomsverksamheten säsongsslut 2017/2018

U

10 åldersgrupper igång under året (U9, U10, P12a, P12b, P14a, P14b, F10, F12b, F12a & F14) 17/18 kommer vi spela med ca 24 lag i serie och poolspel. Villadagen ger verksamheten en mycket bra start på säsongen bra uppslutning med ca 350 barn & drygt 100st ideella ledare igång i u-verksamheten. Vi har under säsongen arbetat med tydlighet, kommunikation och rutiner. Säsongen har varit omfattande med mycket roliga träningar och matcher på utebanan och i Sparbanken Lidköping Arena. Trångt på isarna. Ca 450 träningspass kommer avverkas i vinter samt ca 575 matcher i ungdomslagen. Ungdomslagen har deltagit i cuper i Sverige och Norge.

// Robert Svensson Ungdomsansvarig

BS

Härligt att se barnens vilja och utveckling under bandyskolans ispass. Mycket lek och skridskoteknik på isen bl.a. hinderbanor. Flickverksamheten ökar, stort engagemang och arbete ligger till grund för detta. Bandyskolan har besökt en A-lagsmatch, var väldigt uppskattat. Åldersgrupper i bandyskolan är barn födda 2011- 2013

// Elin Öberg Lagansvarig Bandyskolan

U9

Fokus på träningar är skridskoteknik och passningar. Alla barnen har utvecklats fint under säsongen. U9 består av ca 60st barn fördelat i 6st lag, 16st ledare runt laget. Har spelat 6st poolspel under säsongen med 4st lag. U9 spelade i Olssons cup i Katrineholm bra insats av hela laget, 1.a, 3, a och 4.e plats. De äldsta i U9 går vidare till nästa års U10 lag.

// Erik Friman Lagansvarig U9

U10

Laget tränar mycket skridskoteknik på is. Laget består av ca 30 st killar och 10 st ledare. U10 spelade Broman Cup i Örebro. Har spelat 6st poolspel under säsongen med stort engagemang och mycket vilja. Lagavslutningen bestod av en trevlig pizzakväll. Ser fram emot nästa säsong och att alla grabbar vill fortsätta i laget.

// Peter Stjernqvist Lagansvarig U10

F10

Härligt gäng tjejer med god sammanhållning som kommer utvecklas mycket under året. Laget har ökat från 8 till 19 tjejer under året, mycket positivt. Laget tränar mycket skridskoteknik och balansövningar vid barmarksträningarna. Bra fokus och sammanhållning i lagen, 3st ledare jobbar med laget. Trångt på isen vid träningar tillsammans med övriga flicklag. Spelade Ready Jente cup i Oslo, ett roligt äventyr. F10 har även spelat Frida cup i Vänersborg. Fick Fair Play priset i Frida cup.

// Marcus Hjortenhed Lagansvarig F10

P12B

P12b är ett härligt gäng med 35st spelare och 12st ledare. Har spelat 6st poolspel under säsongen och Olsson's cup i Katrineholm. Många engagerade spelare i laget och högt deltagande på träningar. Har under säsongen samarbetat mycket med P12a. Vi ser fram emot 11-manna spel nästa säsong. Hade en mycket uppskattad lagavslutning tillsammans med GBK o OBK, kvällen började med gemensam mat och teori sedan provspel 11-manna med villa intro.

// Robert Svensson & Henrik Arthursson Lagansvariga P12B

P12A

Vi är 24 stycken spelare och 10 ledare. Är uppdelade i 2 lag vit och blå. Uppstartsläger på Såtenäs F7 som var väldigt lyckat, taembuildning och träningar. Första året som 11-manna, grabbarna har anpassat sig mycket bra. God stämning i laget. Tränat på skridskoteknik, passningar och helplansövningar när tillfälle ges. Har spelat DM i Vänersborg och stinsen cup i Nässjö. Samarbetat mycket med P14B och P12B under säsongen. Avslutade säsongen med en föräldramatch i arenan.

// Andreas Jorstig Lagansvarig P12A

F12B

Mycket engagerade tjejer som spelar i laget, sprider mycket glädje. Vi har spelat Ready Jente cup i Oslo, första helgen i mars. Laget består av 14 tjejer och runt laget arbetar 2st tränare. Laget samarbetar med F12A och F10 vid matchspel under året. Har varit trångt på isen vid träningarna under säsongen. Laget har spelat i en egen flickserie där matcherna spelats i poolspelsformat

// Martin Starck Lagansvarig F12B

F12A

Laget består av 9 tjejer och 3 ledare, mycket engagemang och vilja i gruppen. Olivia Wallgren från Villa Dam stöttar ofta på träningarna, härlig fadder för laget. Fokus på träningar under säsongen har varit stabilitet och balans på skridskorna. Jobbat mycket med att passning och mottagning i fart. Vidare utvecklas spelförståelse, styrning och spelvändningar. Alla flicklagen tränar tillsammans och det är trångt på isen. Har spelat med P12B i poolspelen under säsongen. Laget vann Frida Cup under försäsongen, bra cup med många lag. Laget spelade DM och Ready Jente Cup under säsongen. Roligt att spela uppvisningsmatch vid Villa dams första elitseriematch.

// Johanna Stern Lagansvarig F12A

P14B

Laget består av ca 24 killar och 11 Ledare uppdelade i lag vit och lag blå. Fokus under året på "laget före jaget". Har jobbat under året med att få många delaktiga i spelet. Lagavslutning med innebandy och diverse roliga happenings. I januari spelade laget cup i Borlänge, fint pris gällande uppförande med hem! I januari spelade laget cup i Borlänge, fint pris gällande uppförande med hem! Har under säsongen samarbetat med F14, P14A och P12A.

//Henrik Ottosson Lagansvarig P14B

F14

Har samarbetat under säsongen med Otterbäcken, väldigt positivt. Laget består av ca 15 tjejer och 5 ledare. Fokus på träningarna har varit passningsspel och att hitta rollerna på plan. Samt speluppbyggnad. Spelat i P14B serie under säsongen. Vann DM i början av säsongen. Laget vann Relita cup i Uppsala och deltagit i LAIK cupen på hemmaplan. Vi har tränat med P14A under säsongen. Siktar på att bilda ett F17 lag nästa säsong.

//Roger Persson & Claes Wikström Lagansvariga F14

P14A

Tränat 2 - 3 ggr per vecka, samarbetar med P14B. Laget består av 22 grabbar och 10 ledare. Spelade DM i Vänersborg, resultat 2.a och 3.a. Deltog med hela laget i Skobes cup, samt vinst i LAIK cupen. Försäsongsläger anordnades på Rådavallen och SLA. Jobbat under säsongen med att hitta ett bra utvecklingsklimat i gruppen. Spelade i år i serie sydväst svart. Bra, roliga och jämna matcher. Ser fram emot en ny spännande tid i P16 laget nästa säsong. Laget avslutade säsongen med föräldramatch och tacokväll i restaurangen.

// Marcus Karlsson Lagansvarig P14A

 

comments powered by Disqus

Bandyskolan blir till skridskokul

2018-09-19

Ett koncept som gynnar de allra yngsta - häng med från 12/10, klockan 17-18..


Dam: Landslagsduo klar för Villa Lidköping

2018-09-27

"En av Sveriges största talanger" - Ida Friman och Sara Bergwall klara för Villa Lidköping..


Höjdpunkter: Villa Lidköping - Sandviken (4-1)

2018-10-14

Se alla målen från World Cupfinalen 2018..


Herr: Villa Lidköping vann World Cup

2018-10-14

Villa skrev klubbhistoria när man besegrade Sandviken med 4-1 i finalen..


Villa Lidköping BK vs Sandvikens AIK

2018-10-14

"Man blir tagen" - Vi träffade Martin Johansson och Johan Sixtensson direkt efter slutsignalen..


Försäsongens mästare - del 3

2018-10-12

Se det tredje avsnittet där prickskytte står på agendan..


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners