Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Martin Johansson skriver långtidskontrakt!

Martin Johansson skriver långtidskontrakt!

2018-02-16

Försvarsjätten skriver långtidskontrakt: ”Allt ligger i framkant här, det finns ingen annanstans i Sverige jag vill spela”

Villa Lidköping släppte bara in 69 baklängesmål i Elitserien och det är nytt rekord. En stor del i det har Martin Johansson, nu klar för 5 nya år i klubben.

– Allt ligger i framkant här, kan inte tänka mig att spela någon annanstans i Sverige och då blev det rätt så självklart att skriva såhär långt. Det bevisar väl att jag och klubben vill något extra, säger Martin Johansson och fortsätter.

– Alla klubbar borde ju kolla och ta efter, allt från organisation till lag och hur allt runt om kring sköts på ett proffsigt sätt. Allt detta tillsammans gör att det blir till en självklarhet att förlänga.

Martin kom till klubben säsongen 2008/2009, då från Otterbäcken med målet att få känna på elitserietempo och testa något nytt. Sedan dess har han varit kvar.

– Jag var klar med Otterbäcken och ville testa något nytt. Man ville se hur man stod sig mot elitseriespelare och Lidköping ligger ändå nära så hade det inte fungerat så hade man kunnat flytta hem.

Du flyttade hit direkt?

– Ja exakt, jag och Josse (sambo) flyttade till Lidköping direkt så det blev lätt att komma in i allt runt omkring bandyn också. Sen så gick det ju ganska fort med beslutet om att hallen skulle byggas och då ville man vara med på den resan, med allt vad det innebar.

Nu har Martin och sambon Josefine byggt ett hus och nyligen blivit föräldrar. Lidköping har blivit parets nya hem och kommer nu alltså att bli det i en lång tid framöver.

– Detta känns hemma nu så det är bara positivt att förlänga såhär länge som jag gjort och skönt att allt äntligen är klart. Egentligen var det inte en lång process, jag har gjort väldigt klart med att jag vill förlänga, det har inte funnits något annat alternativ.

 

Framgångsresan startade i samband med hallen

Annandagen 2009 stod Sparbanken Lidköping Arena helt färdig och Villa Lidköping spelade annandagsderbyt den kvällen, i sin nya arena, mot IFK Kungälv. Matchen slutade med en storseger och det blev startskottet på en framgångsresa, både på och utanför isen, för föreningen.

– Allt gick rätt så fort från och med att vi flyttade in i hallen. Det blev kvartsfinaler och sedan semifinaler, blandat med två finaler och där har hallen varit extra viktig. Det kändes som att klubben tog tag i allt och med ”Sparris” (klubbchef) i spetsen så startade man om. Det var ju trots allt en lite skakig klubb när jag kom, berättar Martin.

Att Villa som förening har tagit ett jättekliv är ingen hemlighet, både ekonomiskt och sportsligt sett så har föreningen vuxit enormt de senaste åren.

Tittar vi på det sportsliga så har Villa Lidköping alltid förknippats med ”Rock’n’roll-bandy” och matcher som slutat 10-9. Nu har laget blivit enormt trygga i sin defensiv och på 26 seriematcher släppte laget 69 baklängesmål (snitt 2.65 per match). Det är nytt rekord under Elitseriens nuvarande form, Villa petade ner Bollnäs (70 mål) som var rekordhållare från förra säsongen.

Hur ser du på din roll i Villa?

– Jag har ju varit här länge nu så självklart vill jag vara en ledare i föreningen, stå upp för Villa som förening och som A-trupp. Det är något som jag ser fram emot och därför förlänger jag länge också.

Martin Johansson spås vara arvtagare av liberoplatsen i landslaget. Bollnäs försvarsgeneral Andreas Westh valde, efter VM-silvret i Chabarovsk, att sluta i landslaget. Martin har varit med i landslaget de senaste åren men då som back.

– Först och främst vill man ju bara för med och vara en viktig pjäs, sen vart jag spelar det har mindre betydelse, dom få samlingarna som är. Men jag spelar ju libero i Villa och känner mig mer som en libero, avslutar Johansson som nu kliver in i ett slutspel mot Västerås.

 

Klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson nöjd med klubbens lojala försvarsgeneral

– Martin har ju varit hos oss sedan ung ålder, varit oss trogen hela tiden och det är vi glada för. Det här blir en tydlig markering från honom att han har som avsikt att fortsätta vara oss trogen och att spela hela sin aktiva karriär i Villa. Vi är givetvis jäkligt glada för detta, med Martin som försvarasgeneral så har vi ett försvarsspel som är bäst i Sverige. Under de senaste åren har det ju utvecklats enormt och det har även Martin gjort, säger Jonas och fortsätter.

– Vi tror ju att han kommer ha en lång tid framöver i landslaget som libero nu när Westh valt att sluta. Så det är med stor glädje och till viss del en lättnad som vi känner att vi har kvar vår försvarsgeneral inom en överskådlig tid. Martin är en fruktansvärt lojal spelare, avslutar ”Sparris”.
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Klart: så spelas World Cup 2018

2018-09-01

Här är spelschemat och Villa Lidköpings motståndare i årets World Cup..


Säsongskortsförsäljningen på väg mot nytt rekord

2018-09-07

"Vi är förbi fjolårets siffra vid samma tidpunkt"..


Boka in Villadagen 2018!

2018-09-14

startar säsongen tillsammans på Lockörn - lördagen den 6 oktober..


Bandyskolan blir till skridskokul

2018-09-19

Ett koncept som gynnar de allra yngsta - häng med från 12/10, klockan 17-18..


F17-landslaget: Fyra Villatjejer ska till Uppsala

2018-09-21

"Detta för att få en värdemätare inför säsongen" - se hela truppen här..


Damlandslaget: Tre Villaspelare kallade till landslagsläger

2018-09-21

Mycket nytt när damlandslaget samlas i Uppsala - tre Villaspelare kallade till Uppsala..


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners