Christoffer Norin hyrs ut till IFK Vänersborg

Villa Lidköping BK och IFK Vänersborg är överens om ett hyresavtal för spelaren Christoffer Norin under säsongen 2012/2013.
Christoffer som senaste säsongen spelade 10 matcher i Villa Lidköping och svarade för 3 poäng (1+2) har skrivit ett nytt rakt 2-årsavtal med Villa där han skall vara utlånad under hela det första året.

Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson:
– För att få större möjlighet till speltid och utveckling som spelare önskade Christoffer själv att få bli utlånad kommande säsong, detta på grund av den hårda konkurrenssituation som råder i truppen.
Han behöver få kontinuerlig speltid för att ta nästa kliv i karriären, IFK hade behov av en halv och det öppnade för Christoffer.
Helst hade vi sett att Christoffer blev kvar och tog kampen, men detta blir en bra lösning för alla inblandade parter säger Johansson.
Christoffer är en stor talang som vi hoppas skall representera Villa Lidköping under många år framöver.
Därför var det viktigt för oss att vi även tecknade ett nytt rakt 2-års avtal med Christoffer innan vi gick med på att hyra ut honom.

För oss är det inget dramatiskt, det sker hela tiden inom idrotten att unga stjärnor lånas ut till andra klubbar för att få mer speltid och mogna i sitt spel.
Inom fotboll och ishockey är det mer regel än undantag och det brukar även ha ett bra utfall.
Senast kommande stjärna är ju John Guidetti som lånades ut av stjärnspäckade Manchester City och gjorde succé i Feyenoord.
Vi har också bra erfarenheter själva från lyckade uthyrningar, förra säsongen var ju Henrik Larsson i IFK Vänersborg, i år var han ordinarie och spelade sm-final. En annan punkt som var viktig för oss var att Christoffer inte kommer att få spela matcherna mot Villa i serie eller ev. slutspel avslutar Jonas Johansson.


Christoffer Norin om att hyras ut:

– Jag är jättetacksam för att jag fått denna möjlighet, Villa har varit oerhört lyhörda att tillgodose mina önskemål och Vänersborg har varit tydliga med att de vill satsa på mig.
Fördelen med detta upplägg är att jag kan bo kvar och jobba i Lidköping, det var viktigt för mig då jag inte är intresserad av att flytta.
För mig är målet på sikt att ta en ordinarie plats i Villa, men kommande säsong kommer det att vara en knivskarp konkurrens om platserna och jag är i behov av mycket speltid för att ta nästa steg i karriären.
Jag tror och hoppas att jag skall utvecklas som både spelare och person under mitt år i Vänersborg och få mycket speltid avslutar Norin.

Tommy Hjert i IFK Vänersborg:

– Vi är tacksamma för att vi kunde få till denna lösning med Villa och Christoffer.
Jag tror och hoppas att Christoffer skall passa bra in hos oss i vår framtida satsning.

Dela artikeln