nyheter default

Rapport från årsmötet

Villa Lidköping BK framgångsrikt – både sportsligt och ekonomiskt

Villa Lidköping BK fortsätter att utvecklas positivt både på det sportsliga och ekonomiska planet. Vid årsmötet i Villarestaurangen på Sparbanken Lidköping Arena var det idel positiva tongångar inte minst tack vare ett bra ekonomiskt resultat.
– Att framgångarna för både vårt elitlag och ungdomsverksamheten följs av en stärkt ekonomi känns väldigt bra, konstaterar ordföranden Anders Fredriksson.

Stort engagemang
De sportsliga framgångarna har återspeglats publikmässigt. För fjärde året i rad kan Villa Lidköping visa publiksiffror i hemmaarenan på över 50 000. De 18 matcherna sågs totalt av 63 510 personer, vilket betyder ett genomsnitt på 3 528. Villa Lidköping var också publikbäst i elitserien före Hammarby. Ett nytt publikrekord i Sparbanken Lidköping Arena på 5 329 noterades i ena semifinalen mot Sandviken.
– Vi konstaterar stolt att våra matcharrangemang har blivit mycket uppskattade och lockar även en delvis ny publik, säger klubbchef Jonas Johansson.

Bred ungdomsverksamhet
Elitlaget tog för andra året i rad en andraplats i elitserien. I kvartsfinalerna mot Västerås blev det tre raka segrar. Semifinalerna mot fjolårets finalmotståndare Sandviken blev oerhört rafflande och avgörande till SAIK:s fördel kom först i femte matchen.
Villa Lidköping var representerat i landslagets VM-trupp genom Daniel Andersson medan David Karlsson och Martin Johansson var reserver på hemmaplan. Daniel blev utsedd till Åres man i svensk bandy.
Under säsongen uppnådde Daniel Skoog 200 elitseriematcher i den blåvita Villatröjan. Johan Malmqvist, David Karlsson och Petter Björling passerade 100 matcher.
Damlaget återfanns i div 1. Sportsligt gick det inte så bra, men erfarenhetsmässigt var det ett bra år.

– Vår ungdomsverksamhet är också mycket glädjande, säger Anders Fredriksson.
Det har varit 22 ungdomslag i seriespel under säsongen jämfört med 19 säsongen innan. Dessa har fördelats på fyra flicklag, och 18 pojklag i olika åldersgrupper. Tre lag har blivit distriktsmästare. Flickverksamheten har framgångsrikt bedrivits i ett samarbete med Lidköpings AIK.

Sommarbandyskolan är ett annat lyckat inslag och lockade över 200 ungdomar från hela Norden. Även i år är intresset stort för sommarbandyskolan som genomförs under två veckor i juli.

16 till A-lag
En framtidgrupp inom Villa Lidköping BK har arbetat fram ett långsiktigt material för att fostra fram egna spelarprofiler att bli väl förberedda för seniorbandy och att kunna bli del av representationslag. Projektet heter ”16 till A-lag”. Målet är att skapa en stark ”blå tråd” där alla inom gruppen har samma strävan att utvecklas både individuellt och som spelarprofiler.

Stärkt ekonomi
Villa Lidköpings bokslut för 2012-13 visade att omsättningen ökat till drygt 15 miljoner kr jämfört med 14,4 året innan. Överskottet blev 723 000 kr. Efter utbetalning av de resultatbaserade lönedelarna överförs 300 090 kr till föreningens egna kapital.
– Det här betyder att vi har möjlighet att gå vidare med utvecklingen av föreningen. Målet är att fortsätta öka intresset såväl publikt som intresset kring våra ungdoms-, junior- och seniorlag på en hög nivå, säger Anders Fredriksson.

Även för det helägda restaurangbolaget blev det ett bra år. Omsättningen ökade till 9,1 miljoner kr och resultatet slutade på 223 000 kr efter dispositioner och skatt.
– Vår egna restaurangverksamhet betyder mycket för att kunna erbjuda bra och attraktiva matcharrangemang, säger Jonas Johansson.

Nya styrelseledamöter
Vid årsmötet avgick Lennart Johansson efter många år i styrelsen. Anders Fredriksson omvaldes till ordförande och styrelsen i övrigt består av Alf Almqvist, Bertil Arvidsson, Rogher Selmosson, Lena Lannerås, Ingrid Fasth, Daniel Behlander, Bengt Andersson och nyvalde Andreas Bring.

Skifte i Villastyrelsen: Det blev ett byte i Villa Lidköping BK:s styrelse vid årsmötet i måndags. Lennart Johansson hade avsagt sig uppdraget efter nio år i styrelsen och ersätts nu av Andreas Bring. Foto: Bengt Andersson.

 

 

Dela artikeln