20 januari 2019 14:00
3-3 (3-2)

Villa Lidköping delade poängen med Motala: “Det var kanske ett rättvist resultat i slutändan”

Villa får dröja med att fira seriesegern i årets elitserie. Efter kryss borta mot IFK Motala så kan dock inget annat lag ta sig förbi Villa Lidköping, poängmässigt.

Många hade naturligtvis trott och hoppats på att Villa skulle säkra seriesegern i Motala på söndagseftermiddagen. Efter att ha spelat 3-3 mot Motala på bortaplan, finns det dock fortfarande en teoretisk chans för Sandviken och Västerås att hinna ikapp, men då skall det läggas till att Villa har en fin målskillnad som lagen måste äta ikapp.

Det tycktes dock ha gått lite grus i det annars så väloljade Villamaskineriet, när laget ”bara” fick med sig en pinne hem till Lidköping efter 3-3.

Med ytterligare en poäng står Villa nu på 41 poäng och 96 plusmål i bagaget.

Ner till Sandviken är det 6 poäng med 3 matcher kvar att spela. Västerås kan också  nå dit om man vinner borta mot Broberg på söndagskvällen.

Till Villas fördel står målskillnaden, där Villa har absolut bäst målskillnad.

Matchen mot Motala blev lika jämn som resultatet 3-3. Det var dock Villa som tog ledningen i matchens 25:e minut på hörna. Martin Johansson slog in den otagbart för Motalas målvakt.

I den 52:a minuten kom kvitteringen till 1-1, men 10 minuter senare tog Villa ledningen igen via Joel Broberg.

3 minuter kom det återigen en kvittering från Motala till 2-2.

När Joakim Andersson satte 3-2 för Villa i den 72:a minuten trodde många Villafans att fler mål skulle droppa in till Villas fördel.

Jo, det kom 1 mål till, men det var Motala som kvitterade till 3-3, vilket också blev slutresultatet.

– Det var kanske ett rättvist resultat i slutändan, säger Villas tränare Martin Arvidsson.

– Motala slet och gav inte upp. Vi fick inte heller någon chans att dra ifrån när vi ledde.

Martin tycker dock att Villa kunde ha gjort fler mål i första halvleken.