Herrlaget vann en viktig match mot Hammarby

31 januari 2020 19:00
2-5 (2-2)

Jesper Eriksson glödhet när Villa Lidköping vann på Zinkensdamm: ”Skönt att studsa tillbaka”

Det var ett spelsuget och revanschsuget Villa som klev ut på ”Zinken” på fredagskvällen. Matchen den vann man med 5-2 och Jesper Eriksson stod för två mål och två assist.

— Det var skönt att studsa tillbaka. Vi har haft det lite knackigt men vi som grupp är fantastiska och jobbar hårt varje dag för att hitta tillbaka till en fin form, säger Jesper efter matchen.

Det var ett laddat och desperat Villa som kom ut till matchen. Giganten Jesper Eriksson stod för två fina långbollar som resulterade i mål och gjorde sedan 3-0 på egen hand.

Villa Lidköping gjorde en fläckfri första halvlek. Man tvingade Hammarby att gå runt på kanterna och när hemmalaget väl fick in bollen i straffområdet så fanns det ingen bemanning.

Den första halvleken slutade 0-3 och en trygg ledning för Villa Lidköping som spelade riktigt bra.

—Vi gör en riktigt bra första halvlek och sätter vi våra lägen så kan vi leda med 7-1 eller 8-1 liksom.

I den andra halvleken reducerade Ted Bergström för Hammarby ganska omgående. Men det blev en kortvarig glädje för de grönvita. I matchminut 50 var Jesper Eriksson framme igen och slog in 4-1 på tennis.

Hammarby hade fortsatt svårt att skapa mot ett Villa Lidköping som gång på gång knöt ihop säcken i försvarspelet. I matchminut 67 fick dock Hammarby en lite märklig straff som man förvaltade men när Johan Esplund, tio minuter senare, satte 5-2 så var saken klar.

Villa Lidköping tog med sig två poäng, två oerhört viktiga poäng inför fortsättningen. Nästa match spelas på onsdag, i Lidköping mot Frillesås.

—Två sköna poäng och nu ska vi ladda för slutet. Vi vill åt andraplatsen och ska göra allt för att ta den.