SVENSKA CPEN 2016

Tillbakablickar mot Sandviken inför #Avgörandet

Fredagen den 14 februari kommer Sandvikens AIK på besök när Villa Lidköping kan säkra andraplatsen – vi passar på att se tillbaka på matcher som ligger varmt om hjärtat

Villa Lidköping – Sandvikens AIK i en kamp om andraplatsen. Det är vad som står på schemat på fredagskvällen. Villa Lidköping – Sandviken söndagen den 2 oktober 2016 var en match som skrev Villa in i historieböckerna.

2016 V

Många matchhjältar

Den som då fick de stora rubrikerna var Christoffer Norin med sina två mål, men det fanns många andra att också framhäva en sådan här kväll. Jon Karlsson vaktade målet och gjorde det strålande. Han fick pris som bäste hemmaspelare.

Jesper Erikssons andra halvlek var ren landslagsmässig. Martin Johansson gjorde en strålande turnering rakt igenom och var helt enkelt briljant i finalen. Johan Esplund och Daniel Andersson drog stora lass och dåvarande juniorerna Joel Broberg och Ludvig Johansson fick mycket speltid. Ja, egentligen kunde man väl ta fram hela gänget och tacka för en härlig kämpainsats.

SVENSKA CPYEN 2155

Två Villaspelare bäst och Villa Lidköping vände underläge

I samband med prisutdelningen den dagen belönades Svenska Cupens bästa spelare. Martin Johansson fick pris som bäste försvarsspelare och Johan Esplund som bäste mittfältare.

Finalen började ganska trevande, men sedan var det Sandviken som tog tag i taktpinnen. Därför kom SAIK:s 1-0 från Christoffer Edlund inte oväntat. Samme Edlund kunde sedan göra 2-0 på straff och det såg lite tungt ut för de för dagen vitklädda Villaspelarna. En reducering strax före paus med Christoffer Norin som siste man gav dock nytt hopp.

– Det målet var naturligtvis viktigt och gav oss ny energi, sa Villatränaren Johan Sixtensson efter finalen 2016.

När sedan Johan Esplund åter kunde glänsa och se till att det blev kvitterat efter Daniel Anderssons assist så var det Villa som kom att dominera. Christoffer Norin hade två jättelägen att ge Villa ledningen och Petter Björling kunde också satt ett fint läge.

Inte oväntat eller oförtjänt blev det Norin som kom att avgöra matchen och bli stor matchhjälte. I matchminut 83 satte Norin 3-2. Slutet blev förstås nervöst men Villa höll distansen ut.


(Se målen från finalen här).

Varmt välkomna till fredagens avgörande 

Klicka här och köp din matchbiljett till #Avgörandet


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
Villa Lidköping BK.