P1144088 2

Officiellt | Villa Lidköping flyttar upp egen produkt – välkommen Karl Tagesson

Villa Lidköping flyttar upp egen produkt  – Karl Tagesson skriver seniorkontrakt: ”En i raden av alla duktiga ungdomar som kommer fram nu”

Melker Broberg var först. Nu hänger Karl Tagesson på tåget och blir säsongens andra spelare som lyfts upp från de egna leden.  

– Det betyder jättemycket. Att träna och spela med de bästa spelarna kommer vara positivt för min utveckling och det är en stor ära, säger Tagesson.

Karl var en av de spelarna som fick juniorsäsongen bortspolad, direkt efter Svenska Cupen-guldet. Lösningen blev istället Lidköpings AIK och han ser tillbaka på en annorlunda men bra säsong.

– Det har varit nyttigt. En konstig säsong men möjligheten att träna hela säsongen med LAIK kändes bra. Man hoppades hela tiden på att de skulle dra igång men när det inte blev något så blev det en bra lösning med LAIK. Jag har fått viktig istid.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– En ganska bra genombrottspelare, uthållig, åker mycket skridskor och är bra på att läsa spelet. Jag gillar att lösa svåra situationer och det hoppas jag att utveckla till vintern.

I och med kontraktet så hänger alltså Karl Tagesson på Melker Broberg till herrtruppen – något som han är extra glad för.

– Det känns jättebra. Vi har följts åt i så många år nu så det är riktigt kul att vi båda får skriva på tillsammans och det blir en härlig utmanings för oss båda.

P1144081 2

(Karl på sin nya plats i omklädningsrummet, brevid Alexander Härndahl och Erik Säfström)

Klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson om kontraktet med Karl:

– Karl är en i raden av alla duktiga ungdomar som kommer fram nu och var med delvis och tränade under säsongen som gick och har var även utlånad till Lidköpings AIK och tränade där under vintern. Det är en spelteknisk och skicklig kille med bra spelsinne. Han är bra på att utmana och ta sig fram i banan. Det ska bli spännande och se hur hans utveckling blir när han får en hel säsong med seniorer. Nu hoppas vi att Karl ska ta ett stort kliv i vinter och få en del matchtid, det ska bli spännande.

Vart ser vi honom på isen?

– Först och främst är han en ytterhalv/mittfältare, men som med alla yngre så är det inte riktigt klart vart man hamnar i den åldern. Om vi drar oss tillbaka till Ludde (Ludvig Johansson) så spelade han anfallare som junior i seniorlaget och han är ju back nu, så det kan hända mycket. Vi får känna oss fram och blir ett bra härligt case för Magnus och Johan, att ta sig an Härndahl (Alexander), Karlgren (Alexander), Broberg (Melker) och Tagesson (Karl).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se