Herrlaget med åttonde raka segern borta mot Tellus

6 januari 2019 15:00
1-4 (1-3)

En stark sista kvart blev nyckeln till seger mot Tellus: ”Jag tror att detta var en reaktion på våra 2 tidigare matcher mot Sandviken och Bollnäs”

Den sista kvarten mot bottenlaget Tellus blev viktig för Villa.

Fram till matchens 75:e minut stod det 1-1 på anslagstavlan på Zinkensdamm i Stockholm.

Sedan droppade 3 mål till in bakom Tellus målvakt och Villa vann med 4-1.

Söndagens bortamatch mot Tellus blev inte alls någon enkel tillställning för Villa, som toppar elitserien.

Tellus ligger näst sist i tabellen och många trodde kanske att Villa skulle segla ifrån ganska lätt, med många mål.

Så blev det dock inte. Tellus kämpade och och det var jämt och hårt fram till matchens sista kvart.

Det var i den 37:e minuten som Villa kunde ta ledningen med 1-0 genom Joakim Andersson efter passning från Johan Löfstedt.

Resultatet stod sig halvleken ut.

– Vi totaldominerade första halvlek, men hade mycket svårt att få hål på dom, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

– Tellus hade dessutom 3-4 kanonlägen, när vi sölade och bjöd in dom.

I andra halvlek blev dock Villas spel sämre.

– Vi skulle bara köra på, men det var först i sista kvarten som detta gav utdelning.

Dessförinnan kvitterade Tellus till 1-1 i den 50:e matchminuten. Efter att Johan Esplund gett Villa ledningen med 2-1 tog Villa time out.

– Jag ville se mer attityd från våra spelare.

Jodå, i matchens sista minuter gjorde

Villa både 3-1 och 4-1 genom Joakim Andersson och David Karlsson på straff på tilläggstid.

– Vi är nöjda med segern och 2 poäng. Jag tror att detta var en reaktion på våra 2 tidigare matcher mot Sandviken och Bollnäs, avslutar Johan Sixtensson.