Villa Lidköping kopplade greppet om semifinalserien

9 March 2019 15:00
4-8 (2-4)

Villa Lidköping vann semifinal 2 på bortaplan – 2-0 i matcher inför match 3: “Vi spelar en bra bortamatch med ett otroligt bra försvarsspel”

Andra semifinal mötet mellan Villa Lidköping och Edsbyn gick av stapeln i Svenska Fönster Arena i Edsbyn och slutade med vinst för bortalaget Villa Lidköping med hela 8-4 (4-2) 2-0 övertag för Villa efter andra mötet av totalt fem. ”Vårt mål är att stänga serien på tisdag” sa fyramålsskytten Joakim Andersson efter matchen.

Villa Lidköping inledde denna match på ett betydligt mer övertygande sätt än sist hemma i Sparbanken Lidköping Arena. Edsbyn var pressat att vinna och slarvade stundtals onödigt mycket, vilket Villa drog nytta av. Första slarvfelet från Edsbyns klubbor kom redan i femte minuten då Joakim Andersson fiskade upp bollen i Edsbyns försvar och satte 1-0 i krysset.

Strax därefter fick plockade Villa upp ytterligare ett slarv från Edsbyn och William Arvidsson drog på skott och nätet bakom Anders Svensson rasslade till, 2-0 till Villa.

Edsbyn kämpade på men hade svårt mot ett väldigt effektivt Villa. 3-0 kom strax därefter då Johan Esplund serverade Joakim Andersson ett läckert lyft och Jocke kunde sätta sitt andra mål.

Lite tagna på sängen tog Edsbyn time-out. En time-out som gav syre till energin och resulterade i reduceringsmålen 1-3 samt 2-3 inom loppet av två minuter.

Innan halvleken var slut satte Johan Löfstedt en riktig pärla i taket på övertid efter ytterligare ett misstag i Edsbyns passningsspel. 4-2 till Villa i halvtid kändes skönt för spelarna.

-Ett psykologiskt viktigt mål för oss precis innan halvlek, fortsatte Joakim.

Men Edsbyn hade inte gett upp hoppet. I inledningen av andra halvlek fick hemmalaget utdelning på sin fjärde hörna då Oscar Wikblad hittade rätt till 3-4.

Men målskytten för kvällen, Joakim Andersson, var inte nöjd med sina två första mål utan satte efter 51 minuter sitt tredje. Denna gång var det Johan Löfstedt som serverade ett lyft till Jocke som blev helt fri framför mål.

Och nästan som repris på 5-3 målet var Löfstedts klubba avsändare på nästa lyft fram till Joakim som även det resulterade i ett mål. 6-3 för Villa med drygt 20 minuter kvar av matchen.

Edsbyn jagade och jagade men fick ingen utdelning på sina anfall eller hörnor. Istället satte David Karlsson spiken i kistan då han utökade Villas ledning till 7-3 efter, tro det eller ej, ytterligare ett lyft signerat Johan Löfstedt!!

Villas talangfulle junior William Arvidsson kommer säkerligen sova riktigt gott i natt då han i slutskedet av matchen satte sitt andra mål för denna match. Denna gång fick han på ett riktigt skott på Villas åttonde hörna.

Innan domaren blåste av fick tillslut Edsbyn ett reduceringsmål till slutresultatet 4-8.

-Vi spelar en bra bortamatch med ett otroligt bra försvarsspel, avslutade Joakim. Vi var väldigt nöjda i halvlek och vi tror väldigt mycket på vårt spel och ändrade inget från förra matchen vilket gav resultat.

Nu väntar ett par dagars andhämtning innan tredje mötet i Sparbanken Lidköping Arena. Kommer Villa Lidköping hålla för trycket och avgöra redan på tisdag? Det återstår att se…… En bra början är att ta sig till Arenan på tisdag och hjälpa laget fram till finalplatsen.