WORLD CUP: VILLA TILL SEMIFINAL EFTER SEGER MOT AIK

27 oktober 2018 15:45
0-3 (0-3)

f65b7dce ff79 49c7 8d8e 921322a450a3 1

Kanonmatch av Villatjejerna i World cup – Nu väntar semifinal: “Alla ska ha beröm”

Villa Lidköping vann även lördagens andra match I World cup i Surte. AIK Bandy besegrades med 3-0 (0-0) i en riktigt bra match där Villatjejernas tyngd och bättre ork avgjorde.

-Hela laget är pÃ¥ tÃ¥ och alla spelarna tar sitt ansvar fullt ut. Det känns fantastiskt bra, säger Christer Andersson – mycket glad tränare strax efter slutsignalen.

Första halvleken blev mållös och det stod länge och vägde. När Matilda Svenler kunde spräcka nollan genom att slå in 1-0 på straff fem minuter efter paus gled matchen mer och mer över till Villa. Lisa Östman och Matilda Svenler kunde öka på och 3-0 var ett faktum.

Visserligen gjorde Villa en bra insats i första matchen mot Västerås, men det här var nog ännu ett steg framåt.

-Alla ska ha beröm och att det var en match på hög nivå är särskilt roligt, summerar Christer Andersson.

Hur fortsättningen blir är inte klart direkt efter den här matchens slut, men semifinal väntar för Villa hur än den sista matchen Västerås-AIK i gruppspelet slutar. Villa har till exempel 14 plusmål mot AIK:s tre.

Kanske Villadamerna kan få spela final i World cup liksom herrarna? Söndagen lär bli spännande. Semifinalen spelas 13.00.