Dramatik och delad pott i Sapa Arena..

10 januari 2018 19:00
4-4 (2-1)

Delad pott mot Vetlanda: "Vi var faktiskt inte värda mer än en poäng i kväll"

Villa fick med sig en poäng hem från Vetlanda på onsdagen. Men det var ytterst nära att det blev full pott för Villa – En straff i slutminuten räddades av Vetlandas målvakt David Borvall.

Det blev en mycket svängig och tät match inför 1 336 åskådare i Sapa arena i Vetlanda, som slutade 4-4.

Vetlanda tog kommandot direkt och förde spelet den första delen av matchen. Trots detta var det Villa som tog ledningen i den 11:e minuten. Axel Ekholm blev frispelades av Martin Karlsson och satte 1-0 för Villa.

Tre minuter senare var det dags igen för Borvall att vittja Vetlandas nät. Villa drog igång ett långt anfall och Jesper Eriksson drog slutligen på ett hårt skott som gick i mål till 2-0-ledning för Villa.

Så långt hade Vetlanda ägt mestadels boll, men Villa svarat för målen. I den 22:a minuten reducerade hemmalaget efter en felpassning hos Villa och två minuter senare kom kvitteringen efter ännu ett felpass till 2-2.

Matchen var nu mycket svängig med flera chanser för båda lagen. Efter en halvtimma kunde dock Villa återigen ta ledningen med 3-2. Felix Persson¨klev igenom och föste bollen mot mål och den kunde styras in via en Vetlandaspelare.

Några minuter in i den andra halvleken kunde Vetlanda kvittera till 3-3, på ett skott utifrån av Joakim Andersson. Efter detta svängde det rejält och Vetlanda styrde spelet i mångt och mycket.

Det dröjde dock till den 70:e matchminuten innan Vetlanda kunde ta ledningen för första gången i matchen till 4-3. Att Vetlandas ledning i det här läget inte var större kan till stor del tillskrivas Villas försvarsklippa Martin Johansson, som gjorde en mycket fin insats den här kvällen.

Villas kvittering kom när det var 7,5 minuter kvar av matchen. Tim Persson fick bollen från Martin Karlsson, testade skott och bollen rullande in bakom Borvall till 4-4.

I matchens absolut sista minut tilldömdes Villa straff efter att Johan Esplund blivit nerdragen. Martin Johansson sköt, men Borvall lyckades rädda och det blev delad poäng denna kvällen 4-4.

David Karlsson klev av i första halvlek

En spelare som klev av isen i första halvlek var David Karlsson, efter känning i ljumsken i en situation i Vetlandas straffområdet.

– Han har förmodligen fått en bristning i ljumsken, men hur allvarligt det är får  vi se, berättade Villas tränare Martin Arvidsson efter matchen.

Om själva matchen ansåg Martin att resultatet egentligen var rättvist och att Villa ska vara nöjda efter det spelet som presterats.

– Men vi slog bort för många bollar, samtidigt som Vetlanda fick spelet dit de ville. Vi var faktiskt inte värda mer än en poäng i kväll.

Han framhöll också Martin Johansson som Villas bäste spelare. Han lyckades samla försvaret så att Villa åtminstone fick med sig en poäng hem till Lidköping.