HERR: SUVERÄN FÖRSTA HALVLEK BÄDDADE FÖR FEMTE RAKA SEGERN

10 november 2018 15:00
3-10 (2-3)

FAB0388Villa Lidköping körde över Sirius: “Matchen var egentligen slut efter 5 minuter”

Det blev egentligen aldrig någon spänning. Redan efter cirka 5 minuters spel hade Villa 3-0 mot Sirius, på finalarenan Studenternas i Uppsala på lördagen.

Matchen slutade 10-3 för Villa.

Redan efter 5 minuters spel ledde Villa med 3-0 efter 2 mål av Joakim Andersson och 1 från Johan Löfstedt, nyförvärven från Vetlanda.

Efter detta var det aldrig något snack om vilket lag som skulle stå som segrare. Villa var överlägset, sett över hela matchen och den enda frågan var hur mycket laget skulle vinna med.

Joakim Andersson, som var lysande matchen igenom gjorde totalt 4 mål, lika många som den ärrade skyttekungen David Karlsson. Johan Löfstedt fick nöja sig med 2 strutar.

Efter första halvlek ledde Villa med 7-1 och detta spädde man på till 10-1 innan Sirius kunde reducera två gånger. Bollinnehavet för Villa kan tippas till 75-25, något som kanske speglar matchen i sin helhet.

– Matchen var egentligen slut efter 5 minuter, sa Villas tränare Martin Arvidsson efter matchen.

– Vi gjorde en bra bortamatch, trots dåligt väder och dålig is.

Målskyttarna då?

– Jocke Andersson gjorde ju 4 och han var mycket bra. ”Davva” gjorde också 4 och han gjorde i och med detta sitt 900:e mål i elitserien. Helt fantastiskt.

Martin framhåller också Jesper Eriksson, som på ett mycket bra sätt höll ihop mittfältet.

Sirius är absolut inte tippat som något topplag i årets elitserie, något som accentuerades på lördagseftermiddagen på Studenternas iP, en arena som Villa hoppas få återvända till den 23 mars.