Säsongen över efter tre raka förluster..

14 mars 2017 19:00
4-5 (3-3)

Villa Lidköping utslaget i kampen om SM-finalen!

Drömmen om SM-final och det efterlängtade guldet får leva vidare till nästa säsong. Villas desperata försök att vända 0-2 i matcher mot Bollnäs i semifinalspelet höll inte. Bollnäs kunde efter kvällens drabbning jubla med 5-4 i bagaget.

Det var ikväll Villa var tvungna att vinna för att hålla sig kvar i slutspelsdramatiken. Och vilken matchöppning hemmalaget gjorde. Redan efter en minut passade Tim Persson till Petter Björling som dribblade igenom och satte bollen i mål bakom Patrik Aihonen i Bollnäsmålet.

Villa startade väldigt aggressivt och minuten efter målet fick Johan Esplund straff då Bollnäs stoppar honom ojust i straffområdet. Målkungen David Karlsson fick läge att göra slut på sin tillfälliga måltorka men satte bollen i ribban. Var det detta som skulle spegla matchen?

Tempot var riktigt högt och hela Villas lag kämpade vidare med flera riktigt vassa chanser. I minut tre satte Daniel Andersson bollen i stolpen. Strax efter det lyfte Jesper Eriksson bollen över försvaret och David Karlsson sköt på volley men Aihonen i målet räddade. Ja, första kvarten kunde man inte klaga på för få målchanser i alla fall. En efter annan anföll Villa utan att bollen ville in.

Istället var det Bollnäs som satte 1-1 efter 16 minuter när Per Hellmyrs dribblade igenom på kanten och Ville Altonen satte bollen i målet.

– Får starten som vi ville ha men dessvärre satte vi inte våra chanser, sa Villas tränare Johan Sixtensson direkt efter matchen. Jobbigt när Bollnäs sen satte sitt och kvitterade.

– Vi gav allt. Inte alltid vi tog rätt beslut men så blir det i sådana här täta matcher, fortsatte Johan Sixtensson.

Bollnäs som fick vatten på sin kvarn efter 1-1 målet kunde istället efter en halvtimmes spel sätta ledningsmålet 2-1 som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek kvitterade Villa ganska kvickt till 2-2 då Petter Björling slog frislag vid hörnflaggan och Axel Ekholm slog in bollen på volley i bortre gaveln. Riktigt snyggt.

Andra halvlek började annars väldigt jämt. Bollnäs gick till många snabba anfall där Villas försvar fick jobba hårt. Villa däremot rullade runt bollen betydligt mer i sitt anfallsspel så allt tog så mycket längre tid och Bollnäs hann samla sig i försvaret.

Efter 74 minuter fick Bollnäs en jättechans att sätta ledningsmålet men Thimfors i Villas mål räddade och returen satte Bollnäs över ribban. Men skam det som ger sig. Daniel Berlin satte minuten senare en pass till Christian Mickelsson som jonglerade in 3-2 målet till Bollnäs.

Bollnäs fortsatte att chocka Villa och Mickelsson kunde än en gång göra mål när Per Hellmyrs lyfte bollen till en ensam Mickelsson i straffområdet. 4-2 till Bollnäs med bara kvarten kvar att spela.

Axel Ekholm i Villa fick sedan ett jätteläge men dessvärre utan resultat. Istället var det Daniel Andersson som kunde sätta dit bollen mellan benen på Bollnäs målvakt och Bollnäs ledning krympte till 3-4. Strax därefter attackerade Johan Esplund straffområdet och fick med sig en straff.

Efter David Karlssons ribbträff i första halvlek fick Martin Johansson chansen och satte den solklart i målet. Kvitterat med två ordinarie minuter kvar. De 4251 åskådarna hoppades nu på ett snabbt avgörande innan en eventuell förlängning, men Bollnäs kunde istället döda matchen. Per Hellmyrs lyfte bollen vid ett frislag som Patrik Nilsson säkert satte i mål.

-Vi krigade på och fick kvitteringen. Helt absurt när de fick in ledningsmålet. Kändes inte verkligt, som att titta på en film, sa Johan Sixtensson med en suck.

Trots en härlig kämpainsats in i det sista höll det inte för Villa Lidköping. Med slutresultatet 5-4 till Bollnäs och 3-0 i matcher kan man bara gratulera Hälsingelaget och konstatera att i bandyns slutspel kan allt hända.

Tack till alla som stöttat oss denna säsong! Hoppas vi ses igen nästa säsong.

Gabriella Fernhag

 


 

Målskyttar:

1-0 Petter Björling (Tim Persson)
1-1 Ville Altonen (Per Hellmyrs)
1-2 Marcus Ståhl (Samuli Helavouri)
—–HALVTID—–
2-2 Axel Ekholm (Tim Persson)
2-3 Christian Mickelsson (Daniel Berlin)
2-4 Christian Mickelsson (Per Hellmyrs)
3-4 Daniel Andersson (Petter Björling)
4-4 Martin Johansson (straff)
4-5 Patrik Nilsson (Per Hellmyrs)

Hörnor:
Villa Lidköping: 7
Bollnäs GIF: 10

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Bollnäs GIF: 4×10

Publiksiffra: 4251

50/50: 52 872 (40.480:-)

Laguppställning Villa Lidköping BK

6. Martin Karlsson
7. Joel Broberg (Jr)
8. Ludvig Johansson
10. David Karlsson (K)
11. Tobias Backman 
12. Tim Persson
14. William Arvidsson (Jr)
19. Christoffer Norin
21. Axel Ekholm
24. Martin Johansson
75. Jesper Eriksson
79. Jon Karlsson (RMv)
83. Daniel Andersson
88. Jesper Thimfors (Mv)
91. Johan Esplund
92. Petter Björling
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se