Storseger i andra kvartsfinalen - Ny taktisk fullträff fällde Edsbyn

17 februari 2015 19:00
6-1 (4-0)

Storseger i andra kvartsfinalen – Ny taktisk fullträff fällde Edsbyn

Inför hela 4 335 personer i Sparbanken Lidköping Arena gjorde Villa Lidköping en ny stormatch i kvartsfinalen mot Edsbyn. 6-1 (2-1) blev det den här gången och nu leder Villa med 2-0 i matcher.

– Vi gör en gedigen insats och ska naturligtvis glädja oss detta, men det är först till tre som gäller och där är vi inte än. Här handlar det om att stå kvar med båda fötterna på jorden, sade Daniel Andersson strax efter segersången i omklädningsrummet.

Enda smolken i glädjebägaren var att Tim Persson blev skadad och fick utgå redan i första halvlek.

– Jag trodde att vi hade fått vår del av skador den här säsongen. Det är riktigt synd om Tim som bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått, kommenterade Mattias Nilsson i tränarstaben.

Johan Sixtensson gick runt och tackade spelarna för en väl genomförd match.

– Grabbarna gör det här bra. Att bara ha släppt in ett spelmål mot ett så bra lag som Edsbyn på två matcher visar på styrka, sade Johan.

Laginsatsen avgjorde

Det var taktiken och LAGINSATSEN som åter avgjorde till Villas fördel. Försvarsmässigt har spelet varit i stort sett klanderfritt. Martin Andreasson fick helt rätt priset som bäste spelare i hemmalaget. Han visade först vägen genom att klippa in en hörna till 1-0 och stod för ett suveränt spel matchen igenom. Samspelet med Martin Johansson blir också bättre och bättre och mittlåset håller absolut högsta klass.

Det var en innehållsrik inledning på matchen där Edsbyn hade både ribbträff och öppet mål i inledningen. Johan Malmqvist hade också en kanon efter frislag. 2-0 blev betydelsefullt. Petter Björling gjorde målet efter fint förspel av Daniel Andersson och Jesper Bryngelson.

– Inte var dag man får göra mål, men desto roligare, sade en glad Petter.

Edsbyn reducerade före paus efter hörnmål signerat Jimmy Jansson.

Villas 3-1 från Bryngelson efter Dannes assist tre minuter in i andra halvlek var givetvis mycket betydelsefullt. Det blev fler målskyttar som inte vanligtvis är med i målprotokollet. Lars Fall antecknade sig för 4-1 efter samspel med Martin Karlsson.

När en kvart återstod var den fullsatta Arenan övertygad om att matchen definitivt skulle avgöras. David Karlsson missade dock en straff. En målskytt som Davva ger sig dock inte så lätt och satte sedan både 5-1 och 6-1 efter samspel med Lars Fall respektive Daniel Andersson.

– Skönt med mål förstås, men jag är enormt trött, sade David när han välförtjänt pustade ut. Något han hade anledning att vara då han natten till onsdag blev han pappa för andra gången.

Torsdag nästa

Vi har nämnt försvarsspelet som nyckeln till framgången. Lars Fall och Daniel Andersson måste också få extra plus även om alla ska berömmas.

Nu är det alltså match tre redan på torsdag kväll i Edsbyn. Villaspelarna åker upp efter en lättare träning på onsdagen för att övernatta i Bollnäs och laddar för en ny fight.

– Vi har givetvis bäddat för en trevlig fortsättning, men Edsbyn är ett allt för bra lag för att vi ska ta ut något i förskott. Det gäller full fokus, sade David Borvall – glad Villamålvakt som alltså bara släppt två bollar förbi sig på 180 minuters kvartsfinalspel.

I Edsbyn fick Simon Jansson pris som bäste spelare. Hela laget torde var suget på revansch. Kommer den på torsdag kväll?

Bengt Andersson

Målskyttar

1-0 Martin Andreasson (Daniel Andersson), hörna 2
2-0 Petter Björling (Jesper Bryngelson) 23
2-1 Jimmy Jansson, hörnretur 27
——halvtid——
3-1 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson) 48
4-1 Lars Fall (Martin Karlsson) 68
5-1 David Karlsson (Lars Fall) 82
6-1 David Karlsson (Daniel Andersson) 89

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Edsbyn: 3×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 5
Edsbyn: 7

Publik: 4335

Domare: Peter Öhrlund, Fredrik Johansson, Kenneth Kristiansson, Fredrik Eriksson.

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: 31066 (Vinstsumma: 38440 kr)
 

Villas laguppställning

5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Christian Älvegran
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
15 David Borvall
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Philip Florén
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling