Semifinalserien lever vidare efter förlust mot Edsbyn på hemmaplan..

9 mars 2018 19:00
3-5 (1-4)

Semifinalserien lever vidare efter förlust mot Edsbyn på hemmaplan: "Vi blir lite för påverkade av deras mål fast vi har ett rätt så kraftigt spelövertag"

Villa Lidköpings avgörande i fjärde semifinalmötet uteblev när Edsbyn räddade ännu en matchboll. Efter totalt övertag från Villas sida jobbade sig Edsbyn in i matchen och kunde nöjda åka av isen med 3-5 (2-1) i bagaget.

– För första gången känner jag att vi spelar lite för mycket med huvudet under armen idag”, sa Villas assisterande tränare Mikael Borstner direkt efter matchen.

Ett fullsatt Sparbanken Lidköping Arena (5400 åskådare) hade kommit för att se hemmalaget avgöra och nypa SM-finalbiljetten. Men ack den som ger sig, Edsbyn håller liv i semifinalserien.

Redan efter åtta minuter tog Villa ledningen. Johan Esplund dribblade upp på högerkanten och kunde från snäv vinkel placera bollen i mål.

Villa Lidköping öste fullkomligt på med målchanser genom hela matchen men bollen ville inte sitta på rätt sida målstolparna denna kväll. Istället åkte laget på ett snörplikt självmål efter dryga halvtimmen.

Innan halvleken var slut kunde ändå David Karlsson sätta ledningsmålet till 2-1 efter tumult framför mål.

Andra halvlek började och Villa inledde riktigt starkt. Men när Toumas Määttä satte 2-2 såg man hur Edsbyn fick vatten på sin kvarn och började spela sig in i matchen mer och mer. Villa brände flera lägen.

Efter 65 minuter kunde Villa återigen ta ledningen genom Petter Björlings skott till 3-2.

Sedan tog Edsbyn över mer och mer i matchen. Villas hörnskytte i slutskedet av matchen var inte bra och trots ett antal situationer fick inte de fasta situationerna någon utdelning.

Precis som i onsdagsmatchen var det istället Edsbyns hörnskytte som avgjorde matchen. Strax efter Villas lednings mål fick Edsbyn sin sjätte hörna och Hans Andersson satte den säkert bakom Villas mur till 3-3.

Bara minuter efter det var det dags igen och denna gång var det Daniel Liv som fick näta till ledning för Edsbyn 3-4. Den förut så livliga arenan tystnade som om någon drog ur sladden.

Trots att Villa i detta läge tog time-out kunde laget inte komma ikapp Edsbyn och punkteringen kom på tilläggstid när Mattias Hammarström slog in slutresultatet 3-5.

– Vi blir lite för påverkade av deras mål fast vi har ett rätt så kraftigt spelövertag. I takt med deras mål sjunker vi lite genom skoskaften och det är första gången och det har vi inte råd med. Men vi har en livlina till och det gäller att ställa om inför söndag, sa en nedstämd Mikael Borstner innan han gick tillbaka in i omklädningsrummet.

Nu gäller det att inte åka med huvudet under armen i sista avgörande mötet i Svenska Fönster Arena i Edsbyn på söndag. VI GER ALDRIG UPP!

Gabriella Fernhag

 

 


 

Målskyttar:

1-0 Johan Esplund 8
1-1 Självmål (Villa) 34
2-1 David Karlsson 41
—–HALVTID—–
2-2 Toumas Määttä (Joakim Svensk) 58
3-2 Petter Björling (Martin Karlsson) 65
3-3 Hans Andersson (Toumas Määttä) 73
3-4 Daniel Liw 76
3-5 Mattias Hammarström (Hans Andersson) 90

Hörnor:
Villa Lidköping: 11
Edsbyns IF: 7

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Edsbyns IF: 2×10

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
Joel Broberg (Jr)
David Karlsson

Avbytare:
Nikolai Jensen
Tim Persson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Jon Karlsson (Rmv)
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se