Villa föll trots drömstart igen - säsongen är över..

11 mars 2018 17:00
3-5 (1-3)

Säsongen över trots drömstart i den avgörande semifinalen: ”Det är inget som vill studsa med oss”

Som väntat var det en tuff uppgift på söndagseftermiddagen – trots drömstart på matchen så var det Edsbyn som avancerade vidare till Uppsala och SM-finalen.

Det känns riktigt tufft just nu, det är liksom inget som vill studsa med oss. Vi får aldrig några enkla mål som ger oss energi, säger en besviken Jesper Eriksson i omklädningsrummet efter matchen.

Matchen startade sagolikt bra och Villa Lidköping hade 2-0 efter tjugo minuter i Svenska Fönster Arena. Tim Persson styrde in det första målet och Johan Esplund gjorde 2-0 efter 17 minuter.

I mitten av den första halvleken avlossade Jonas Edling en raket som flög rakt upp i krysset och precis innan halvtidsvilan så fick Mattias Hammarström en kanonträff och kvitterade på en hörna.

Det skulle visa sig att skyttet var Edsbyns väg till finalen. Villa har varit det spelförande laget serien igenom och sett över fem matcher har man presterat en jättefin bandy. Men Edsbyns skytte blev avgörande. Gång på gång kravlade sig Edsbyn kvar genom lyckade hörnor.

– Jag vet inte vad vi ska göra annorlunda, det känns som att antingen får dom kanonträffar eller så är det en felträff som studsar in mellan benen på oss, säger Martin Andreasson.

Den andra halvleken startade med mer fart och fläkt än den första. Det var mycket fram och tillbaka till en början och det dröjde tjugo minuter innan halvlekens första mål kom.

Ja, ni kan ju gissa hur målet kom till. En hörna som Oskar Wikblad träffar ganska klent, men bollen letar sig förbi mållinjen med knappa centimetern.

Villa Lidköping jagade kvitteringen och den bästa chansen fick nog Christoffer Norin när han fick klubban på ett inspel från David Karlsson, i vägen stod Anders Svensson som svarade för en fin räddning.

Istället var det hemmalaget som ökade på ledningen och det var återigen Mattias Hammarström.

Villa satte lite nerv i matchen när man gjorde ett reduceringsmål i minut 87. Edsbyn dödade dock matchen, minuten senare, när Mattias Hammarström fullbordade sitt hattrick.

Matchen slutade 5-3 och det är Edsbyn som får möta Sandviken på Studenternas nästa lördag.

Edsbyns stora framgångsrecept blev hörnskyttet. Av de 19 mål som Edsbyn gjorde i semifinalserien kom nio via hörnskyttet.

 


 

 

Målskyttar:

0-1 Tim Persson (Petter Björling) 6
0-2 Johan Esplund (Joel Broberg) 18
1-2 Jonas Edling (Hans Andersson) 23
2-2 Mattias Hammarström (Joakim Svensk) hörna 46
—–HALVTID—–
3-2 Oskar Wikblad (Joakim Svensk) hörna 65
4-2 Mattias Hammarström (Daniel Liw) 84
4-3 David Karlsson (Martin Karlsson) 87
5-3 Mattias Hammarström (Daniel Burvall Jonsson) 88

Hörnor:
Edsbyns IF: 7
Villa Lidköping:5


Utvisningar:
Edsbyns IF: 0x10
Villa Lidköping: 1×10

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
Joel Broberg (Jr)
David Karlsson

Avbytare:
Nikolai Jensen
Tim Persson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Jon Karlsson (Rmv)
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se