Herrlaget knöt näven för Felix och vann stort mot Bollnäs

27 november 2020 19:00
12-2 (9-2)

Gruppen Villa Lidköping tog två urstarka poäng hemma mot Bollnäs: “Vi samlade gruppen och bestämde oss att spela för Felix”

Det är med blandade känslor man summerar kvällens seger – glad och imponerad över gruppens kraftsamling men samtidigt oroad och ledsen för Felix Pherson

12-2 mot Bollnäs på hemmaplan säger väl det mesta. Idag var det ett Villa Lidköping som inte gick att stoppa. Laget rörde inte bollen första fyra minuterna men efter det så var det Villa för hela slanten. Att det stod 3-0 på tavlan efter 45 minuter var i underkant rent resultatmässigt. Laget hade bud på ett antal mål till efter en fantastiskt fin halvlek.

-Vi kände att spelet var riktigt bra idag och vi skapade mycket lägen, det kunde stått betydligt mer i paus och det vara bara att fortsätta på samma väg, säger tremålsskytten Albin Thomsen efter matchen.

Det skulle dock inte dröja länge innan allt det positiva sköljdes bort. Direkt i inledningen av den andra halvleken så tappade Felix Pherson skäret och fick sargkanten i ryggen. En såpass allvarig smäll att Felix fick lämna Sparbanken Lidköping Arena med ambulans och väntas opereras under natten. Anledningen till operationen är att jacket är såpass djupt att man inte kunde sy det översta lagret utan man måste gå in och sy.

-Man kände ganska fort att det inte skulle sluta så bra, det är läskigt när sargen delar sig på det där sättet men vi hoppas att det går bra för honom, säger Albin.

FAB1376

(Albin Thomsen tremålsskytt på fredagskvällen)

Spelarna fick gå tillbaka till omklädningsrummet i cirka 30 minuter innan domaren kunde blåsa igång matchen igen och då var det inget snack om vilket lag som skulle lämna isen med två poäng. Det var som att laget tog vartenda skär och kämpade i varje närkamp för Felix skull.

-Det tar ju en ganska lång stund innan vi kan börja spela igen så vi samlar oss som grupp och fokuserar på spelet och vi bestämde oss att göra det för Felix.

…och som man gjorde det.

4-0, 5-0, 6-0 och 7-0 kom under loppet av tio minuter. Christoffer Edlund två mål och Martin Karlsson två mål. Tre minuter senare var det dags för Albin Thomsen att påbörja sin målskörd som också slutade i 8-0, 9-0 och lite senare 11-1. Däremellan han Christoffer Edlund sätta hans femte mål och Tim Persson avslutade Villas målkavalkad med att göra 12-1. Matchen slutade 12-2 och jag tror att jag kan tala för samtliga när jag säger att Felix fanns med i arenarummet hela matchen.

-Det var en stabil och skön seger. Det känns verkligen som att vi spelar för Felix, vi gick ihop som grupp och bara körde.

Hur skönt var det att få göra tre mål?

-Det var jätteskönt och viktigt för självförtroendet att man är med och bidrar, avslutar Thomsen.

Matchfakta (Villa Lidköping – Bollnäs GIF)

1-0 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 15
2-0 Erik Säfström (Martin Karlsson) 19
3-0 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 35
—–HALVTID—-
4-0 Martin Karlsson 48
5-0 Christoffer Edlund (Jesper Eriksson) 50
6-0 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 54
7-0 Martin Karlsson 58
8-0 Albin Thomsen 62
9-0 Albin Thomsen (Martin Karlsson) 73
10-0 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 81
10-1 Patril Nilsson (Oscar Westh) 82
11-1 Albin Thomsen 83
12-1 Tim Persson 87
12-2 Patrik Nilsson (Marcus Persson) 89

Hörnor:

Villa Lidköping: 13
Bollnäs: 6

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Bollnäs: 1×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Petter Björling, Anton Johansson (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se