10 oktober 2015 09:30
3-1 (1-1)

 
 

World cup över för Villa Lidköping

 

Cupspel och Villa Lidköping är ingen bra kombination den här försäsongen. World cup tog slut på lördagsförmiddagen efter förlust mot Västerås. Svenska mästarna Västerås tog tredje raka segern i gruppen genom att besegra Villa med 3-1 (2-0).

– Vi är givetvis besvikna och hade väldigt gärna velat spela kvartsfinal på lördagskvällen, sade Mattias Nilsson i ledarstaben strax efter slutsignalen.

 

Facit för World cup 2015 blev alltså en poäng på de tre gruppspelsmatcherna. Liksom i Svenska cupen för två veckor sedan visade sig ett dåligt resultat i inledningsmatchen (förlust mot Bollnäs) bli ödesdigert.

För att ha chans till slutspel hade det krävts seger för Villa i det tidiga mötet med Västerås. När Anders Bruun först gjorde 1-0 och Ted Bergstöm 2-0 strax före paus blev uppförsbacken givetvis hög. Lite hopp tändes när David Karlsson på straff kunde reducera till 2-1. Några möjligheter till kvittering fanns, men närmare än så kom dock inte Villa och slutresultatet fastställde Patrik Sjöström.

Det stora problemet den här gången var att Villa skapade för lite chanser. Försvarsspelet var också lite spretigare än i fredagsmatchen mot Neftynik. Jesper Eriksson ska ha beröm för starkt jobb matchen igenom. Jesper Thimfors i mål gjorde också många bra ingripanden.

Besvikelsen i Villatruppen var givetvis påtaglig när det nu blev hemresa så här tidigt.

– Vi vill förstås alltid gå så långt som möjligt och då är detta en missräkning. Det finns ändå en hel del positivt att ta med sig från de här dagarna, säger Mattias Nilsson och konstaterar samtidigt att det finns saker att träna på och prata om innan elitserien drar igång om två veckor.

 

Bengt Andersson