Villa Lidköpings styrelse på besök i Varberg


Styrelsen för Villa Lidköping BK har besökt Varberg och haft ett mycket intressant utbyte med Warberg IC.
Även om det är helt olika sporter visar det sig att innebandyn i Varberg och bandyn i Lidköping har många likheter.

– Vi och Warberg IC har på många sätt gjort en liknande resa både sportsligt och ekonomiskt. Vi fick också många nya inspel och idéer under vistelsen i Varberg, säger Villa Lidköpings ordförande Anders Fredriksson.

Warberg IC har inte mindre än 800 aktiva i olika åldrar. A-laget tillhör den svenska innebandyns översta skikt och klubben har under 2000-talet tagit flera SM-guld. Den tydliga målsättningen är att bli världens bästa innebandyklubb.

Klubbens herrar är etablerade i elitserien och nu görs en stor satsning på att även damlaget ska upp i den högsta divisionen. Klubben har sedan något år tillbaka en egen hall där det finns tre planer för innebandy. Herrlaget spelar av publikskäl sina elitmatcher i den stora arenan som finns centralt i Varberg. Publiksnittet på elitseriematcherna ligger på 1 800 personer.

Innebandyn i Varberg startade så sent som 1985 och under en period hade man det ekonomiskt ansträngt. Nu visar klubben fina siffror och har ett hyfsat eget kapital.
– Vi gjorde ett omfattande reningsbad och har kommit ut mycket starka ur detta, berättade Urban Jonsson, kassör i Warberg IC, för sina gäster från Lidköping.

Urban berättade också om intressant utbyte med grannklubbar och då handlar det inte bara om innebandyföreningar. Föreningens motto är ödmjukhet, kamratskap och nytänkande.

Under vistelsen i Varberg passade Villa Lidköpings styrelse på att ha några interna pass där verksamheten ventilerades inför den nya säsongen.
Fokus på ungdomsarbetet och olika organisationsfrågor stod bland annat på agendan.
– Det har varit mycket inspirerande, summerade styrelseledamoten Rogher Selmosson som var ansvarig för programmet och på ett mästerligt sätt ledde arbetet.