14 mål när Villa slog Bollnäs

Det blev ett målrikt möte mellan Villa och Bollnäs i lördagens placeringsmatch i Svenska Cupen. Glädjande nog var det Villa som stod för nio av de totalt 14 målen.

Efter gårdagens förlust mot Sandviken ställdes Villa i dag mot Bollnäs i en match om placeringen fem eller sex i Svenska Cupen. Bollnäs, som förlorade sin kvartsfinal mot Edsbyn, har tappat både Pär Törnberg (Edsbyn) och Linus Forslund (Sandviken) sedan förra säsongen och det är förstås två kännbara avbräck. Dock finns det fortfarande gott om kvalitet i laget, inte minst i defensiven, och Bollnäs tillhör utan tvekan den skara av fyra, fem lag som bär favoritskapet till SM-guldet den här säsongen.

Återigen var det alltså svårast möjliga motstånd för Villa, men likafullt en viktig värdemätare inför det kommande seriespelet. Skulle missräkningen mot Sandviken stanna vid just en missräkning – eller skulle det bli en ny förlust mot Bollnäs?

Revanschlustan fanns åtminstone hos hemmalaget. Redan från start visade Villa en energi som gästerna tycktes sakna. Ledningsmålet gjorde Daniel Andersson i den tionde minuten sedan han elegant snirklat sig igenom Bollnäsförsvaret och prickat in 1-0 bakom en chanslös Timo Oksanen.

2-0-målet lät inte vänta på sig – bara minuten senare stänkte David Karlsson in en hörna i nättaket. Bollnäs reducerade visserligen till 2-1 (även det på hörna) i den sextonde minuten, men David Karlsson styrde in sitt andra mål på Patrik Gustafssons inspel och strax därefter ropade Bollnässpelarna på timeout.

De orangeklädda var helt klart i gungning, men efter timeouten lyckades laget bromsa upp Villas framfart. Nästa Villamål dröjde nämligen till den 36:e minuten. Hela Bollnäslaget hade följt med upp i ett anfall när Villa ställde om i en kontring – med Daniel Andersson vid bollen. Daniel tog saken i egna händer och dunkade upp 4-1- bollen i nättaket.

Halvleken slutade 5-3 till Villa sedan Bollnäs gjort ytterligare två hörnmål och Daniel Andersson petat in David Karlssons hårda inspel. Daniel såg betydligt piggare ut än i mötet med Sandviken och var alltså tremålsskytt redan i paus.

Bollnäs fick sin chans att ta sig in i matchen när Villa drog på sig två utvisningar i början av den andra halvleken, men bortsett några hörnsituationer såg laget förvånansvärt uddlöst ut. Villa kunde istället rinna ifrån med tre mål inom loppet av sex minuter – Johan Malmquist, Jesper Bryngelson och Peter Karlsson målskyttar.

Det blev lite nerv i matchen sedan Bollnäs gjort två snabba reduceringsmål men David Karlsson förde även han in ett hattrick på sitt konto när han fastställde slutresultatet till 9-5 i den 85:e minuten.

Att slå annars så stabila Bollnäs med 9-5 tyder på en riktigt bra prestation. Offensivt såg det bra ut och Daniel Andersson visade upp en helt annan sida jämfört med i går (han utnämndes till matchens lirare i Villa), men även defensiven kändes trygg. Fyra av Bollnäs fem mål kom på hörna och det är givetvis ett gott betyg åt försvaret.

Nästa Villamatch spelas den 13:e oktober då Villa reser till Sandviken för att spela World Cup, där bland annat ryska Dynamo Moskva står för motståndet.

Anton Mattsson

Målskyttar

1-0 Daniel Andersson (Patrik Gustafsson) 9
2-0 David Karlsson (Peter Karlsson), hörna 11
2-1 Ville Aaltonen (Per Hellmyrs) 15
3-1 David Karlsson (Patrik Gustafsson) 19
4-1 Daniel Andersson (Martin Johansson) 35
4-2 Anders Spinnars (Per Hellmyrs), hörna 40
5-2 Daniel Andersson (David Karlsson) 42
5-3 Ville Aaltonen (Per Hellmyrs), hörna 43
–halvtid–
6-3 Johan Malmqvist (Daniel Andersson), hörna 58
7-3 Jesper Bryngelson (Henrik Larsson) 62
8-3 Peter Karlsson 64
8-4 Andreas Westh (Per Hellmyrs), hörna 67
8-5 Ville Aaltonen (Per Hellmyrs), hörna 73
9-5 David Karlsson (Daniel Andersson) 84

Hörnor
Villa Lidköping: 10
Bollnäs: 13

Utvisningar
Villa Lidköping: 4×10
Bollnäs: 3×10, 1×5

Domare: Jonas Kandell, Thomas Hofling, Jonas Jonsson.

Villas laguppställning:

3 Patrik Hellman
4 Daniel Skoog
5 Linus Rönnqvist
8 Patrik Gustafsson
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
18 Andreas Erkenborn
19 Christoffer Norin
21 Jesper Bryngelsson
24 Martin Johansson
32 Martin Berggren
71 Johan Malmqvist
74 Erik Olovsson
78 Peter Karlsson
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling
93 Joakim Bergqvist