nyheter default

Villas första seger får vänta.

Fler bilder från matchen finns i bildgalleriet»

Villa Lidköping får vänta på sin första seger denna säsong. Mot nykomlingen GAIS blev det ”bara” 2-2, trots att Villa i slutet av matchen satsade allt framåt i hopp om ett segermål.

Efter tre raka förluster var det ett Villa med stukat självförtroende som tog sig an GAIS på måndagskvällen. Att samtliga förluster har tillkommit mot mer eller mindre givna semifinallag är en klen tröst. Mot GAIS gällde det att helst hitta tillbaka till det vinnande spåret.

Och visst kändes det som att chansen fanns där. Medan Villa har ”matchat” hårt sedan premiärmatchen mot Sandviken, hade GAIS bara spelat en match (1-1 mot Sirius) inför dagens möte. Det ovanligt milda novembervädret har ställt till det för ismakarna på Heden, och två raka hemmamatcher för GAIS har fått ställas in. Det problemet existerar inte i Lidköping och prick klockan sju blåstes matchen igång.

Villa fick en smakstart. I den sjätte minuten friställdes David Karlsson på Jesper Bryngelsons passning, och 1-0 var ett faktum. Matchinledningen var annars ganska tillknäppt – långt ifrån den rock ’n’ roll-bandy som Villa då och då har en tendens att bjuda på. Med 9-4-förlusten mot Västerås i färskt minne (då Villa låg under med 5-0 efter tjugo minuter), gjorde hemmalaget dock klokt i att i första hand tänka på defensiven.

Den första halvleken bjöd på ytterligare ett mål, som tillföll efter 22 minuters spel. Denna gång var det GAIS och Lasse Karlsson som ”målade” efter ett rappt anfall. Spelet öppnade sig under slutet av halvleken och det var GAIS som skapade de svettigaste lägena, men Martin Berggren i hemmamålet stod för ett par fina parader.

I den andra halvleken började Villa bäst, men det var GAIS som tog ledningen när Magnus Muhréns precisa passning hittade Tony Eklind. Bortalaget fick sedan en guldchans att avgöra matchen när Villa hade tre spelare på utvisningsbänken strax efter den 60:e matchminuten. Trots det numerära underläget dundrade Daniel Andersson bollen i stolpen och i anfallet därpå nådde samme Daniel ända fram. Villas landslagsman snirklade sig igenom hela bortaförsvaret innan han placerade kvitteringsbollen bakom Jesper Thimfors, GAIS duktige målvakt.

Med tjugo minuter kvar av matchen fick Villa samma läge som GAIS tidigare haft: Bortalaget drabbades av tre utvisningar på rad och med tre man mer på isen gick Villa för seger. Patrik Gustafsson sköt ett skott som smet tätt utanför stolpen, men den riktigt stora chansen att avgöra matchen kom i den 80:e minuten. GAIS slarvade bort ett frislag och bollen gick över till hemmalaget. Jesper Bryngelson tänkte snabbt och spelade bollen till Tim Persson, som borrade ner huvudet och satte fart in i GAIS straffområde, fick ett slag på skridskon och stöp i isen. Straff!

Fram klev David Karlsson, Villas bäste målskytt den här säsongen. Straffen gick längs isen, men GAIS-målvakten lyckades med nöd och näppe hindra bollen från att skära mållinjen.Villa samlade ihop krafterna för en ny anstormning, och under de avslutande minuterna hade nog de flesta GAIS-spelarna hjärtat i halsgropen. Villa pumpade på för ett segermål men fem minuters tillägg till trots – matchen slutade 2-2 och Villa Lidköping får vänta på sin första seger.

Anton Mattsson

Målskyttar:

1-0 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 5
1-1 Lars Karlsson (Tony Eklind) 21
—–halvtid—–
1-2 Tony Eklind (Magnus Muhrén) 47
2-2 Daniel Andersson (Patrik Gustafsson) 62

Hörnor
Villa Lidköping: 8
GAIS: 5

Utvisningar
Villa Lidköping: 3×10
GAIS: 4×10, 1×5

Publik:2412

Domare: Jonas Kandell, Carl-Johan Vilsson, Daniel Labe, Henric Johansson.

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: Lottnummer: 3084. Vinst: 11.170 kr.

Svagt Villa tog första poängen

Lyssna: Ari Holopainen: ”Vi kommer inte fram i avsluten”
Lyssna: Gais Jacob Bucht: ”Vi har en tät defensiv”

Villas laguppställning:

3. Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5. Linus Rönnqvist
8. Patrik Gustafsson
9. Erik Rosengren
10. David Karlsson
11. Simon Artig
12. Tim Persson
14. Henrik Larsson
18. Andreas Erkenborn
19. Christoffer Norin
21. Jesper Bryngelson
24. Martin Johansson
32. Martin Berggren (mv)
71. Johan Malmqvist
74. Erik Olovsson
78. Peter Karlsson
83. Daniel Andersson
92. Petter Björling
93. Joakim Bergqvist

Dela artikeln