Villa tog tredje raka segern

Fler bilder finns i vårt bildgalleri»

Att Villa har haft en bra vecka är ingen överdrift – tre försök har gett tre segrar och 21-9 i målskillnad. Den svaga säsongsstarten känns allt mer avlägsen.
– Vi har hela tiden trott på det vi har gjort. Nu får vi resultat, säger Magnus Nordin efter 7-3 hemma mot Broberg/Söderhamn.

Måndagens 8-1-seger mot Edsbyn följdes upp med ytterligare en vinst mot Kalix två dagar senare. Mot Broberg/Söderhamn fullbordades Villas succévecka. En och annan tidsoptimist hade precis släntrat in i arenan när David Karlsson spräckte nollan – efter 31 sekunder. Jesper Bryngelson transporterade bollen från eget målområde och lyfte bollen fram till David, som fri med Dennis Wasberg inte gjorde några misstag. Flippassarna avlöste varandra under de första minuterna och enligt Villas tränare Magnus Nordin var det ingen tillfällighet.

– Vi hade sagt att vi skulle spela långt och trycka ner dem i banan. Vi ville visa att det var vi som styrde matchen. Det mentala spelet är viktigt – det gäller att skicka rätt signaler. De visste ju om att vi hade gjort några bra matcher och då gav vi dem känslan att “Oj, nu är de så här hemska igen”.

Villa ökade på till 2-0 i den nionde minuten genom Daniel Andersson, men därefter smög sig Broberg sakta men säkert in i matchen. Ted Bergström höll sig framme och stötte in både reduceringen och kvitteringen från nära håll.

– När man får den starten som vi fick är det lätt att man drar en lättnadens suck och tror att det ska rulla på. Det gick lite för lätt målmässigt och vi gick ner några procent. Då är Broberg med igen. Ändå kändes det som att vi satt i förarsätet. De gjorde några bra uppstickare men jag tycker att vi hade initiativet.

En ny lyftning gav återigen Villa ledningen. Daniel Andersson såg ut att komma ifrån situationen, men med några snabba skridskoskär tog han sig förbi sin försvarare och spelade in till Tim Persson, som satte 3-2. Lite onödigt kunde Ted Bergström kvittera bara minuten efter Villas ledningsmål. Resultatet stod sig till halvtidspausen men känslan var att Villas spelövertag skulle resultera i fler mål.

– Det var många som deltog i anfallen och Broberg blev mentalt trötta. Vi spelade med ett stort tålamod och i längden blir det jobbigt att möta ett sådant lag.

Jesper Bryngelson gjorde 4-3 några minuter in på den andra halvleken och Broberg hade egentligen ingenting att säga till om. Villa trummade på och ledningen drygades ut i den 70:e minuten då Daniel Andersson överlistade Wasberg med ett lågt skott. Två mål i bandy är visserligen ingen stor marginal, men Broberg kroknade märkbart och när laget stack upp var Martin Berggren på hugget i Villas mål.

– Det går så fort i bandy att du aldrig kan vara helt säker, men vi skapade målchanser hela tiden. Ett tag var det avslut eller hörna efter varenda anfall.

Ja, sammanlagt skapade Villa tio hörnor i andra halvlek – utan att göra ett enda mål.

– Hade vi förlorat hade vi varit skitförbannade, men nu kan vi ta lite lättare på det. Självklart är det en sak vi måste bli bättre på eftersom hörnor är ett viktigt vapen i bandy. Det känns ändå rätt bra att att vi har mer att gå på, säger Magnus.

Som fick se sitt lag göra ytterligare två mål och vinna med säkra 7-3. Tim Persson gjorde de två sista målen och blev därmed tremålsskytt. Inte orättvist blev han utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– I andra halvlek malde vi sönder vi dem, de fick inte en lugn stund. När vi väl får vittring släpper vi inte taget, konstaterar en nöjd Magnus som nu får blicka fram mot tisdagens bortamatch mot Vetlanda.

– Det är en svår uppgift och det gäller att vi är oerhört ödmjuka. Vetlanda är ett spretigt lag med nya ryssar, flera unga juniorer och en del äldre spelare, men de har fått ihop det riktigt bra. Jag såg dem mot Vänersborg i veckan och de spelar klokt, prioriterar defensiven och ställer om blixtsnabbt. Men de har några svagheter som vi ska försöka utnyttja, avslutar Magnus Nordin.

Matchen mot Vetlanda sänds direkt i TV4 Sport med start klockan 19,10.

Anton Mattsson

Målskyttar

1-0 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 0.31
2-0 Daniel Andersson (Jesper Bryngelson) 8
2-1 Ted Bergström (Daniel Jonsson) 14
2-2 Ted Bergström (Ilari Moisala) 22
3-2 Tim Persson (Daniel Andersson) 27
3-3 Ted Bergström (Stefan Larsson) 29
—-halvtid—-
4-3 Jesper Bryngelson (David Karlsson) 48
5-3 Daniel Andersson (Patrik Hellman) 69
6-3 Tim Persson (Patrik Gustafsson) 81
7-3 Tim Persson (Peter Karlsson) 84

Hörnor
Villa Lidköping: 15
Broberg/Söderhamn: 3

Utvisningar
Villa Lidköping: 1×10
Broberg/Söderhamn: 4×10

Publik: 2750

Domare: Mikael Karlsson (Grästorp), Tomas Ljung, Boiwe Gustafsson, Per Jakobsson.

Vinnande lottnummer i 50/50-lotteriet: 5553. Vinst: 14.270 kronor.

Tredje raka för Villa

Lyssna: Ari Holopainen: “Bara ett lag på isen i andra halvlek”

Lyssna: Tim Persson: “En fantastisk laginsats”

Villas laguppställning

3. Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5. Linus Rönnqvist
8. Patrik Gustafsson
9. Erik Rosengren
10. David Karlsson
11. Simon Artig
12. Tim Persson
14. Henrik Larsson
18. Andreas Erkenborn
19. Christoffer Norin
21. Jesper Bryngelson
24. Martin Johansson
32. Martin Berggren
71. Johan Malmqvist
74. Erik Olovsson
78. Peter Karlsson
83. Daniel Andersson
92. Petter Björling
93. Joakim Bergqvist