Villa Lidköping presenterar Bandyskolan.


Villa Lidköping för de allra yngsta: Bandyskolan!

Bandyskolan har mellan 60-70 barn i åldrarna fyra till sex år, på varje träning. Barnen är indelade i färgerna blå, vit och röd. Färgtillhörighet är beroende på skridskokunskap. Det är 12 stycken ledare och två materielansvariga engagerade i bandyskolan och föräldrar är naturligtvis välkomna på isen för att stötta sitt barn.

Materielansvariga har en viktig roll att ge barnen en ordenlig slipning på skridskorna så att förutsättningarna är de bästa för att lära sig skridskoåkning.

Vid julavslutningen brukar tomten komma in på skridskor, detta är ett uppskattat inslag. En gång under säsongen går vi tillsammans och tittar på en A-lagsmatch i Arenan. Säsongen avslutas med att barnen sedvanligt utmanar mammorna på match. Hittills har barnen aldrig förlorat, vilket visar på en härlig inställning!

Målsättning för de tre grupperna är olika. Röd grupps målsättning är att kunna åka utan stödkälke, att ta sig upp själv från isen och känna en trygghet på skridskorna. Grupp Blås målsättning är att kunna genomföra lätta till medelsvåra balansövningar, grunder i överstegsåkning och att åka baklänges. Vit grupp; här kan man åka obehindrat både översteg och baklänges och man klarar svårare balansövningar. Vit grupp tränar mycket med klubba och boll.

Genom att alla har namnlapp på hjälmen så skall varje barn få höra sitt namn på varje träning. Sista momentet genomförs tillsammans och det är den enda övning som även A-laget gör, den så kallade “sälen”. Härligt att se alla dessa barn ge allt det sista!

Målsättningen för Bandyskolan som helhet är att alla barnen skall känna glädje och ha roligt tillsammans.
Detta ger en god grogrund för både flick och pojkbandyn på långsikt.

Niclas Nyberg

Denna artikel ingår i en serie där vi kommer att presentera alla ungdomslag som representerar Villa Lidköping BK. Under vintern kommer vi en gång per vecka presentera ett av våra lag här på vlbk.se.

Tidigare lagpresentationer i artikelserien: Bandyskolan, P9, P13, P15, P16