Jämnt och tätt när Villa kryssade

Fler bilder från matchen finns i bildgalleriet»

Segersviten är bruten, men Villa fortsätter att ta poäng. 3-3 hemma mot Bollnäs betyder att man nu har sex raka matcher utan förlust. Daniel Andersson blev poängräddare när han satte kvitteringsbollen tio minuter från slutet.

Edsbyn och Broberg har båda fått lämna Lidköping med noll poäng. Förhoppningen fanns att även Bollnäs, Villas tredje hälsingemotståndare på lika många hemmamatcher, skulle gå samma väg till mötes. De orangeklädda har inlett säsongen förtroendeingivande, med 4-3-förlusten borta mot Tillberga som enda plump i protokollet. Andreas Westh och Per Hellmyrs är klarast lysande stjärnor i ett lag som har defensiven och hörnskyttet som sina absoluta styrkor.

. vilket Villa blev varse om redan i matchinledningen. Efter tio minuter hade båda lagen tilldelats två hörnor vardera, men på resultattavlan stod det 0-2. Juho Liukkonen och Andreas Westh dunkade in var sin hörna och infriade stor lycka hos de tillresta bortasupportrarna.

Bollnäs inledde bäst och ledningen var inte oförtjänt. Villa hade svårt att passera bortalagets försvarslinje, men efter 20 minuter fick man hål på Timo Oksanen. Daniel Andersson tog emot ett långt utkast av Martin Berggren, snurrade runt och serverade David Karlsson i djupet. David tryckte sig förbi sin försvarare och lirkade in reduceringsbollen förbi Oksanen.

Klockan visade 26 minuter när Bollnäs utökade sin ledning. Per Hellmyrs såg knappt ut att ha styrfart när han elegant gled fram längs högerflanken, och med ett vaket inspel friställde han Juho Liukkonen som pricksköt in 1-3. Hälsingarna hade så långt full kontroll på matchbilden och efter 33 minuter signalerade Holopainen/Nordin för time out.

Efter speluppehållet tycktes Villa vakna till en aning och i slutskedet av halvleken satt reduceringen. Henrik Larsson bröt en slarvig passning och satte full fart framåt. Med en utmärkt djupledsboll friställde han David Karlsson, som i egen majestät skrinnade fram mot mål. Andreas Westh hann ikapp, men inte bättre än att domaren korsade armarna över huvudet – straff. David tog själv hand om straffen och med ett säkert avslut såg han till att Villa trots allt hade ett bra utgångsläge inför halvlek nummer två.

Den som är påläst vet att andra halvlek har varit Villas trumfkort den sista tiden. I de senaste fyra matcherna har man i andra halvlek släppt in två mål – och gjort 17. Med den statistiken i ryggen kändes det lovande när våra blå hjältar återigen skrinnade ut på isen.

Och den andra halvleken föll i Villas favör. Hemmalaget skapade inte någon kavalkad av chanser (vilket nästintill är omöjligt mot ett lag som Bollnäs), men undertecknad räknade åtminstone till fyra, fem klara lägen som luktade mål. Lukten blev verklighet (.) när Daniel Andersson petade in kvitteringsbollen på David Karlssons inspel. Då återstod det tio minuter av halvleken och hemmapubliken förväntade sig en anstormning under avslutningen.

Villa skapade ytterligare ett riktigt, riktigt bra läge, men Daniel Anderssons skott träffade innerstolpen och därefter lade Oksanen snabbt sina stora vantar på bollen. Matchen slutade därmed 3-3 och resultatet får nog anses vara rättvist. Bollnäs är stabila, inget snack om den saken, och ett oavgjort resultat är absolut inget att skämmas över. Tvärtom är det oerhört starkt att kvittera med bara tio minuter kvar!

Närmast för Villas del väntar Tillberga borta nästa onsdag.

Anton Mattsson

Målskyttar

0-1 Juhu Liukkonen (Markus Ståhl), hörna 4
0-2 Andreas Westh (Per Hellmyrs), hörna 9
1-2 David Karlsson (Daniel Andersson) 18
1-3 Juhu Liukkonen (Per Hellmyrs) 25
2-3 David Karlsson, straff 41
—-halvtid—-
3-3 Daniel Andersson (David Karlsson) 80

Hörnor
Villa Lidköping: 7
Bollnäs: 8

Utvisningar
Villa Lidköping: 3×10
Bollnäs: 4×10

Publik: 2658

Domare: Peter Öhrlund, Boiwe Gustafsson, Thomas Hofling, Henrik Johansson.

Vinnande lottnummer i 50/50-lotteriet: 6875 (Vinst: 16.230 kr)

Danne räddade Villapoängen

Lyssna: Daniel Andersson Villa ”Det var rättvist”

Lyssna: Per Hellmyrs Bollnäs ”Vi är nöjda med poängen”

Villas laguppställning

3. Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5. Linus Rönnqvist
8. Patrik Gustafsson
9. Erik Rosengren
10. David Karlsson
11. Simon Artig
12. Tim Persson
14. Henrik Larsson
19. Christoffer Norin
18. Andreas Erkenborn
21. Jesper Bryngelson
24. Martin Johansson
32. Martin Berggren
71. Johan Malmqvist
74. Erik Olovsson
78. Peter Karlsson
83. Daniel Andersson
92. Petter Björling
93. Joakim Bergqvist

Dela artikeln