Villa Lidköping presenterar P9

Villas P9 lag består av 64 spelare födda 2003 och 2004. För P9 spelas matcherna med sjumannalag, på tvären av bandybanan.

Killarna är indelade i sex lag med 10 till 11 spelare i varje lag. Lagen har färgindelning istället för siffror. Blå, Vit, Röd, Grön, Gul och Svart, och killarna spelar således i dessa färger.

Indelningen av spelare i lagen har gjorts efter kunskap, för att få lagen så jämna som möjligt. Det är stora skillnader på tidigt födda -03or och sent födda -04or, men alla ska känna glädje och få träna och spela lika mycket. Varje lag har sex poolspelsomgångar, samt Villacupen och Kelas cup att genomföra.

Under säsongen anordnar Västergötlands Bandyförbund DM. Till DM tas 12 spelare födda -03 ut, och det efter mest genomförda träningar.

På träning delas killarna oftast in i fyra lika stora grupper, och har olika övningar på stationer. Indelningen sker växlande, vissa träningar är man med sina lagkamrater och andra träningar delas man in efter nivåanpassning/skridskoåkning. Vi tycker att detta fungerar bra då alla får kliva fram och visa vad man kan och hur man utvecklats. Skridskoåkning är prioriterat på träningarna, men självklart spelas, passas och skjuts det en del också!

Till truppen är det knutit 12 ledare och tre materielförvaltare. En av ledarna är lagansvarig och tre av ledarna är tränaransvariga. Dessa tre har i förväg planerat träningarna så att tiden på isen blir så effektiv som möjligt. Ytterligare en orsak till att träningarna kan genomföras på ett effektivt och smidigt sätt är de tre materielansvariga som ordnar så att bollar, västar mm finns framme när träningen startar.

Föräldramöte hålls två gånger per säsong och vi tillsammans med killarna går och ser våra blåvita hjältar i Arenan en gång per säsong .

Niclas Nyberg

Lagansvarig

Denna artikel ingår i en serie där vi kommer att presentera alla ungdomslag som representerar Villa Lidköping BK. Under vintern kommer vi en gång per vecka presentera ett av våra lag här på vlbk.se.

Tidigare lagpresentationer i artikelserien: Bandyskolan, P9, P13, P15, P16