Villa Lidköping presenterar P16

P16 laget består av 14 grabbar födda 1996. Till hjälp vid både träning och match har dom 7 grabbar födda 97.
Vi tränar tisdag, onsdag och fredag.

Undersäsongen 2010/2011 vann man sin 15-års serie vilket innebar att man direktkvalificerade sig till Mini World Cup i Bollnäs i början av säsongen. Här finns de bästa lagen från Sverige, Finland och Ryssland representerade. Det var en stor upplevelse trots att vi inte gick vidare till slutspel.

I övrigt spelar vi i seriespel med motstånd från Nässjö, Kungälv, Blåsut/Vänersborg, Laik, Tranås och Vetlanda.
Vi deltar även i Newbody Cup med lag från hela Sverige. Denna cup spelas vid 4 olika tidspunkter och räknas även som SM för 16-åringar. Grundspel, kvartsfinaler, semifinal och final. Grabbarna var i Stockholm 11 dec. och spelade grundspel vilket gick bra och man gick vidare till kvartfinalspel, vilket skedde 14 – 15 jan. Där gjorde man en gedigen laginsats och efter övertygande spel gick vi vidare till semifinalspel som kommer att ske senare under säsongen.

Hela laget har en härlig inställning till bandy och lagspel och det är en grupp som vi ledare med glädje leder, umgås och reser med. I laget är grunden lagd för att vi skall kunna följa dessa spelare vidare upp i åldrarna och lagen i Villa Lidköping BK.

Per Sundling

Lagansvarig

Denna artikel ingår i en serie där vi kommer att presentera alla ungdomslag som representerar Villa Lidköping BK. Under vintern kommer vi en gång per vecka presentera ett av våra lag här på vlbk.se.

Tidigare lagpresentationer i artikelserien: Bandyskolan, P9, P13, P15, P16

Dela artikeln