Villas P16 lag i semifinalspel i SM

Villas P16-lag deltar i Newbody Cup som är likvärdigt med SM för 16-åringar. Cupen spelas i 4 omgångar med ett grundspel, kvartsfinal, semifinalspel och final under SM-veckan i Uppsala i mars.

Lidköpingsgrabbarna spelade grundspelet i Stockholm i december och tog sig vidare till kvartsfinalspel i Uppsala 14-15 jan. Motståndet bestod av Västerås, Nässjö och Sirius som för övrigt vann vann Mini World Cup tidigare under säsongen.

Västerås togs an under lördag kväll och efter lagets bästa insats under säsongen kunde siffrorna skrivas till 8 – 1. Västerås snabbskrinnare gavs inget utrymme utan Villas lagmaskin, med en bra defensiv, kunde styra händelserna till sin fördel.

Söndagen inleddes med en het match mot Sirius där känslorna svallade från båda sidor och slutresultatet blev 3-3. Sirius fick en tveksam straff 5 sekunder innan slutet och Villa fick därför vänta med glädjeyttringarna till senare.

Efter en kort vila spelades den sista matchen mot Nässjö och trots att grabbarna började känna trötthet i benen kunde man knyta ihop säcken och vinna med klara 9-3.

Nu väntarsemifinalspel den 19 februari, där motståndarna kommer att vara Edsbyn, GT76 och Sirius.

Dela artikeln