Villa förlänger med Linus Rönnqvist

Villa Lidköping och mittfältaren Linus Rönnqvist är överens om ett nytt avtal, det nya avtalet sträcker sig över fyra år (2+2 år).
– Vi är naturligtvis mycket nöjda över att Linus vill fortsätta sin satsning här hos oss! Det ger oss stabilitet och kontinuitet, säger Villas klubbchef Jonas Johansson.

Linus har utvecklats bit för bit de åren han har varit hos oss och är en av de bidragande orsakerna till att vi idag har ett stabilt försvarsspel.
Han jobbar mycket i det tysta men utför en för laget mycket viktig del i sin defensiva mittfälts roll.
Linus är bara 23 år och det finns fortfarande delar att utveckla i hans spel men det innebär ju också att det bara kan bli bättre och bättre.
En bandyspelare sägs ju vara som bäst mellan 28-35 år vilket innebär att vi kommer ha många fina år ytterligare tillsammans med Linus, avslutar Jonas Johansson.

Linus kom till Villa Lidköping från Hammarby under säsongen 2008/2009 och har på de fyra säsongerna redan passerat 100 spelade matcher i Villatröjan.
Linus representerade Sveriges u-23 landslag de två senaste säsongerna, men blev till denna säsong överårig för spel där.
Han är fostrad och uppväxt i Kalix Bandy och Sandvikens ungdomsverksamhet innan det blev Stockholm och Hammarby.

Villas tränare Ari Holopainen om Linus:
– Det finns en stor utvecklingspotential hos Linus, han är inte fulländad på något sätt men levererar redan match efter match på en hög nivå.
Man kan se att han tar kliv i rätt riktning och han har en bra inställning och vill hela tiden framåt. Han har under mina år utvecklat sitt defensiva spel mycket, nästa steg är att vi tillsammans skall utveckla hans offensiva kvalitéer. Jag tror mycket på Linus och hans framtid i Villa, avslutar Holopainen.

FAKTA Linus Rönnqvist

Ålder: 23år
Tidigare klubbar: Kalix Bandy, Sandvikens AIK P-19, Hammarby IF
Säsonger i Villa: 4st
Matcher i Villa: 102st
Mål i Villa: 5st

Dela artikeln