Villa säljer Johan Esplund

Villa Lidköping är nu överens med Johan Esplund om att denne köper loss sig från sitt kontrakt med klubben.

Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson:
– Johan Esplund och Villa Lidköping är överens om att gå skilda vägar.
Villa Lidköping hade som mål att Johan skulle hyras ut av föreningen till Zorkij kommande säsong men Johan var bestämd i sin önskan att få lösa ut sitt kontrakt med föreningen där det fanns två år kvar.

– Johan och jag har haft en bra dialog under egentligen hela det sista året om vår framtid tillsammans men tillslut så föreföll alla förslag om en fortsättning omöjliga.
Johan har betytt oerhört mycket för Villa Lidköping och den utveckling klubben gjort under senare delen av 2000-talet, vi skiljs som vänner och det finns inga hard feelings mellan parterna, understryker Johansson.

– Jag tror och hoppas att Johan åter kommer att dra på den blå Villatröjan med nr.91 i framtiden, men vi får ha respekt för att Johan vill känna sig fri att välja sin framtida utstakning efter denna säsongs avslut med Zorkij.

– Villa Lidköping och alla våra fans kan bara önska Johan ett stort och varmt lycka till och ett välkommen tillbaks i framtiden, avslutar Jonas Johansson.

Johan Esplund:
– Jag har spelat i Villa sedan jag var 17-år med uppehåll för spel i Ryssland under några perioder. Villa känns lite som min moderklubb och Lidköping kommer alltid att vara ”hemma” för mig.

– Men för min egna personliga del så kände jag att jag ville känna mig fri och att få ta den tid jag vill på mig efter denna säsong innan jag beslutar mig för vad jag skall göra i framtiden. Det kan bli fortsatt spel i Ryssland eller så spelar jag i Sverige.

– För mig är det viktigt att titta ett steg längre nu, jag är snart 30 år och måste börja planera lite för framtiden också. Därför måste allt kännas 100 % i mitt nästkommande beslut om förening jag skall representera.

– Villa gör en ordentlig satsning och kommer vara ett av topplagen i många år framöver, det är jag övertygad om säger Johan och fortsätter, jag kan nog aldrig få det bättre än i Lidköping med de förutsättningarna som finns här med arenan, draget kring Villa och alla fans som är så hängivna och supportat mig i alla år.

– Villa har gett mig en bra möjlighet att utvecklas och jag tror och hoppas att jag utvecklat dem med mitt spel också, jag önskar Villa all lycka i framtiden. Men just nu känns det bara skönt att allt är klart och allt fokus ligger på Zorkij kommande säsong, sedan får vi se vad som händer, avslutar Johan Esplund.

Dela artikeln