Villa Lidköping hyr ut Peter "Prinsen" Karlsson till Västerås SK

 Peter ”Prinsen” Karlsson kommer att spela i Västerås SK resten av den här bandysäsongen. Villa Lidköping BK har kommit överens om en uthyrning av ”Prinsen” från nu och fram till 31 mars.
– Efter detta går kontraktet mellan Peter och Villa Lidköping ut. Vad som händer sedan får vi ta en diskussion om då, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Det är Peter Karlsson som på egen begäran önskat att få testa sig för spel hos det grönvita Västeråslaget resterande del av säsongen.
– I Villa Lidköping har vi haft svårt att ge Peter den speltid som han behövt efter sin svåra axelskada och operation. Han är därför förtjänt av den här chansen, säger Jonas Johansson.
Peter har varit ”fit for fight” de senaste två månaderna, men Villa har en bred trupp och tränarna har valt att satsa på andra spelare. Detta har resulterat i mycket lite spel för Peter i Villa och han har främst spelat med samarbetsklubben Lidköpings AIK.
Han har de senaste veckorna känt sig ivrig att få komma igång och spela igen. Elitserien har varit önskemålet nummer ett.

– Västerås var i behov av att fylla på med spelare och jag vet att VSK kommer att ta hand om ”Prinsen” på bästa sätt, säger ”Sparris” och kommenterar vidare:.
– Det är viktigt för Villa som förening att vara lyhörd för Peters önskemål då han är en ikon som vi hoppas skall vara med och bidraga i föreningen även i framtiden. Även om det inte blir som spelare hoppas vi att det blir i någon form av ledarroll.

Peter har alltid varit otroligt lojal både som spelare och föreningsmänniska. Det har under årens lopp blivit närmare 300 elitseriematcher för ”Prinsen” i Villas dräkt.
– Vi önskar honom stort lycka till i VSK och hoppas att han snart finns åter i någon form hos oss i Villa, avslutar klubbchefen.

Dela artikeln