nyheter default

Senaste spelar- och ledarnytt i A-laget

Det står nu klart att Villas tränare de fem senaste säsongerna Ari Holopainen kommer att få lämna Villa Lidköping BK.
Ari, som tog över Villa inför säsongen 2008/2009, har lett laget till semifinal i tre år och sm-final en säsong. De senaste två åren har han tillsammans med Magnus Nordin och Mattias Nilsson lett laget och dessförinnan med Kent Edlund.

Villas klubbchef Jonas Johansson:
– Ari har tagit klubben framåt på ett fantastiskt sätt! Han har inte bara varit en av klubbens mest framgångsrika tränare genom historien med de senaste årens återkommande topp-placeringar, han har dessutom varit verksam som föreningsutvecklare en säsong och varit med och utvecklat vår ungdomssida. Dock är fem år en lång tid som elittränare och vi känner att vi som klubb var sugna p&ariaring; att testa något nytt. En förändring på ledarsidan kan innebära lite ny energi till gruppen och lite nytändning efter årets uttåg ur slutspelet.
– Vi är mycket tacksamma för den tid Ari givit oss, vi får inte glömma vilket utsatt läge vi var i när Ari ställde upp på klubben på ett mycket lojalt sätt. Vi hoppas såklart att Ari i någon form vill fortsätta att vara verksam i klubben och jag vet att han brinner mycket för bandy. Vem vet, kanske vi kommer jobba tillsammans igen i en framtid kring elitseriebandyn, säger Jonas.
Lycka till Ari!

Det står också klart att Daniel Skoog slutar med elitbandyn.
Jonas Johansson igen:
– Daniel är en fantastiskt fin kille som varit verksam i klubben de senaste 12 säsongerna. Han är en egen produkt som fick kröna sin karriär med att spela SM-finalen i fjol. I år har han dock haft svårt att ta en ordinarie plats i laget. Daniel och hans sambo Ebba har köpt en hästgård utanför Lidköping och han skall bli mer verksam i driften av familjens företag och avlasta sin far på stenhuggeriet. Med dessa parametrar framför sig kände Daniel att han var nöjd med de åren han gjort och lägger därmed elitsatsningen på hyllan.
 – Jag är glad att Daniel fick avsluta sin tid i Villa Lidköping med att göra sin 200:e match, det hade varit snopet att få stanna på 199:e skulle jag tro. Jag hoppas att Daniel kommer att vara verksam som ledare inom klubben i framtiden, en bra resurs och tillgång för alla våra ungdomar.
Villa Lidköping tackar Daniel ödmjukt för de år han spenderat i Villadressen och önskar lycka till!

Patrik ”PG” Gustafsson lämnar…
Det står också klart att Patrik ”PG” Gustafsson lämnar Villa efter de två säsonger som han gjort för laget.
– Jag har haft två fantastiska år i Lidköping och med Villa och ångrar inget säger Patrik. Men det tar på krafterna att pendla, vi skall dessutom få vårt andra barn nu inom de närmsta veckorna och jag kommer att spela mer nära hemmet i Nässjö framöver.
Jonas Johansson:
– Vi är såklart tacksamma för de två åren som ”PG” varit hos oss och jag har full förståelse för familjens beslut, även om vi gärna sett en fortsättning. Patrik är en kanonkille och vi önskar honom stort lycka till i fortsatt karriär.

Jesper Eriksson klar för 2-år
Villas vänsterhalv Jesper Eriksson som kom till klubben från Hammarby inför denna säsong har tecknat ett nytt 2-års avtal med klubben.
– Jag är grymt besviken på att vi inte tog oss hela vägen till final i år. Med den fantastiska publiken som stöttat oss hela säsongen så ville man inget hellre än att få ge dem framgång, men som vår klubbchef ”Sparris” sade i en intervju; Friends Arena kommer stå kvar. Jag är grymt sugen på att få vara med om Villas första historiska guld så jag vill vara med och satsa vidare med klubben för att nå det målet, säger Jesper Eriksson.

-Jesper tecknade ett avtal om 1+1+1år förra säsongen. Det avtalet har vi nu skrivit om så att det är på två raka år vilket känns bra. Efter en trevande start och många olika positioner i laget så visade Jesper efter VM den kapacitet han har. Det är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna och vi hoppas att han skall vara med och bidraga med sin rutin och erfarenhet kommande två säsonger och att vi under den perioden också får vinna det där efterlängtade SM-guldet tillsammans, avslutar Jonas ”Sparris Johansson klubbchef i Villa Lidköping BK.
 

Dela artikeln