Daniel Eriksson klar för Villa Lidköping

 Nu är det klart. Daniel Eriksson har skrivit kontrakt med Villa Lidköping BK.
– Det här känns väldigt bra. Jag vill spela bandy i en klubb som har höga ambitioner och jag har fått mycket gott intryck av Villa, säger Daniel som de tre senaste säsongerna spela i ryska Dynamo Kazan.
Klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson gläds åt att Daniel i konkurrens med både svenska och ryska lag valde Villa Lidköping.
– Det känns bra att vi får ytterligare en etablerad spelare som valt att flytta med sin familj till Lidköping. Vi vet också att Daniel är en bra lagkamrat som kommer att passa in i vår trupp.
32-årige Daniel har Oxelösund som moderklubb. När det för tre år sedan blev Ryssland och Kazan hade han spelat bandy på svensk toppnivå i Katrineholm, Boltic och Sandviken.

Försvarsförstärkning
Villa har tidigare under bandyns Silly season gjort klar med de två målvakterna Jakob Säleby (Sirius) och Jon Karlsson (Gripen) ytterhalven Lars Fall (Sirius), mittfältaren Mattias Johansson (Kungälv) samt Johan Karlsson från Lidköpings AIK.
– Nu får vi även en rutinerad och stark försvarsspelare som gör att konkurrensen i truppen blir stimulerande bra, konstaterar ”Sparris” Johansson.
”Sparris” berättar att han i flera år haft kontakt med Daniel för spel i Villa Lidköping när den ryska vistelsen var över.
– Det gäller att arbeta långsiktigt och bygga upp förtroende, säger han.
Villa Lidköpings sätt att agera och det stora bandyintresse som finns i Lidköping var också avgörande när Daniel bestämde sig.
– Det var en hel del som skulle falla på plats och därför har det tagit lite tid, men min känsla för Villa har hela tiden varit mycket positiv. Detta ska bli riktigt kul, säger Daniel som efter det ryska äventyret flyttat tillbaka till Oxelösund. I sommar flyttar han tillsammans med sambon Malin och tvåårige Alfred till Lidköping.

Silly season över
För Villa Lidköping är Silly season nu över. Truppen kan möjligtvis kompletteras med någon av klubbens lovande juniorspelare. Under försäsongen har landslagsmeriterade 17-åringarna Filip Florén och Martin Karlsson tränat med A-truppen.

Bengt Andersson
 

Dela artikeln