Villatrio skötte sig bra i U 23-VM

 Villaspelarna Tim Persson, Petter Björling och Mattias Johansson gjorde alla bra ifrån sig när VM för U23 avgjordes i Ryssland. I finalen mot hemnationen blev det tyvärr storförlust (2-11).
– Men grabbarna har all heder av insatsen i den här turneringen, säger Villaledaren Magnus Nordin som delar ansvaret för U 23 med Hans Åström.

I gruppspelsmatchen mot Ryssland blev det 3-3. Sedan besegrades Finland med 4-2 efter en stark vändning. Mattias Johansson var en av de svenska målskyttarna. Mot Kazakstan blev det förkrossande 17-2 sedan Tim gjort två mål samt Mattias och Petter var sitt.

I finalen startade ryssarna i ett högt tempo med ett rakt, kraftfullt och enkelt spel.
– Det är något vi får lära oss av, det vill säga att kollektivet och delaktighet räcker en bit, men när förhållanden och omständigheterna kräver det så måste individen ta större plats säger Magnus Nordin.

Ryssland ett kraftigt ryck i inledningen och efter 5-0 var matchen i princip avgjord. Ett av de svenska finalmålen svarade Tim för.
– Det var ändå ett spännande och lärorikt äventyr, summerade Petter Björling som är lagkapten för gänget som tog SM-silver.
Magnus Nordin berättar om turneringen:
– Matcherna spelades under stundtals tuffa förhållanden, snö och blåst och en iskvalitet som vi kanske inte är så van vid. Dessutom var det fyra gruppspelsmatcher, visserligen 2×30 min, på drygt ett dygn.
Utöver matcherna så var logi och framför allt kosten annorlunda. Allt sammantaget gör att det är ett äventyr att spela bandy där borta, men givetvis en nyttig erfarenhet.

Bilden: Landslagstrio. Fr v Tim Persson, Petter Björling och Mattias Johansson tog VM-silver i helgens turnering i Ryssland. Klicka för större format

Dela artikeln