nyheter default

Lidköping-Barnens stad informerade Villapubliken

Lidköping-Barnens stad är en nystartad förening som har som främsta uppgift att i allmänhet lyfta barnen och i synnerhet barnfattigdomsfrågan i Lidköping. I samband med elitseriematchen Villa Lidköping och Edsbyn fanns representanter för föreningen på plats vid Marknadstorget för att informera om verksamheten.

– Det kändes mycket bra att vi fick det här tillfället att möta Lidköpingsborna, säger Maria Landin i föreningens styrelse.

Strax före matchstart intervjuades också några av ledarna av Anders Rask.

– Vi uppskattar verkligen att Villa gav oss det här tillfället att ge reklam för oss. Det var också en hel del som kom fram till oss för att prata, berättar Maria.

Föreningen bilades 2012 och har arrangerat Barnens dag för att på så sätt lokalt uppmärksamma barnen och barnfattigdomen.

Föreningen ingår också i ett närverk där både bland annat Svenska kyrkan, frikyrkorna och Röda Korset ingår. Lidköping-Barnens stad arbetar politiskt och religiöst obundet samt ideellt.

Aktuellt närmast är ett arrangemang i Sockerbruket onsdagen den 19 februari då Riksteatern kommer på besök och där kända Lidköpingsbor ska medverka med estradläsning.

Föreningen har också möjlighet att låna ut sportutrusning, som till exempel skridskor till barn som vill pröva på att åka.

– Vi jobbar nu på att kunna subventionera simskoleundervisning så att alla barn har möjlighet att lära sig simma, berättar Maria Landin.

Dela artikeln