Nyförvärv i Villa Lidköping BK

 I kväll presenterades Martin Andreasson som Villa Lidköpings första nyförvärv för kommande säsong (2+1 år).
Tidigare har man ju flyttat upp den egna junioren Martin Karlsson, men Andreasson blir nu alltså klubbens första externa rekrytering.
De senaste fyra säsongerna har han tillbringat i elitseriekollegan GAIS från Göteborg men kom innan dess från moderklubben Köpings IS.
Martin är en försvarsspelare som huserat som libero i GAIS och i somras var han dessutom med i förbundskapten Jonas Claessons 25-manna trupp på lägret i Valdemarsvik.

Villas klubbchef Jonas Johansson:
Vi har haft en dialog med Martin under en längre period, första kontakten togs väl redan för tre år sedan så det känns skönt att vi nu är i hamn med denna värvning.
Martin är en karaktär som vi tror skall passa bra in hos oss i Villa, en ledartyp både på och vid sidan av planen.
En skicklig spelare som spås en fortsatt bra utveckling och framtid och som figurerar i diskussionerna kring landslaget allt flitigare.
Tillsammans med våra redan duktiga försvarsspelare hoppas vi kunna vässa konkurrensen ytterligare för att på sikt även ha Sveriges bästa försvar.

Martin Andreasson:
Villa verkar vara en fantastisk klubb att få vara i som spelare!
De bästa sportliga förutsättningarna varvas med stort publikt intresse, en ambition av att bli Svenska mästare och en bra organisation.
Mitt mål med att vara här är såklart att få fortsätta att utvecklas som spelare, men också att få vara med om att ta det där första efterlängtade guldet som alla tycks sukta efter i bandytokiga Lidköping.
Jag ser tillbaka på mina år i GAIS med positiva minnen och är tacksam för alla år jag haft där. Men nu börjar en ny resa och det går ju inte att sticka under stolen med att det skall bli skönt att slippa tänka på vädret inför varje träning skrattar en nöjd Martin.
 

FAKTA:

Namn: Martin Andreasson
Ålder: 27 år
Position: Libero/Försvar
Tidigare klubbar: Köpings IS (moderklubb) 2004-2010, GAIS 2010-2014, Villa Lidköping BK 2014-

Dela artikeln