Villa Lidköping på 40:e plats i publikligan

Villa Lidköping intar 40:e plats i publikligan för svenska idrotter. SVT presenterar nu sin publikundersökning, liga för liga som också beskriver kampen mellan idrotterna. Mätningen gäller grundserien i respektive sport.
Allsvenskan i fotboll lockar flest folk till arenorna före SHL, allsvenskan i ishockey och superettan i fotboll följt av speedway. Bandyn ligger på sjunde plats, passerad av handbollen i år mycket tack vare Kristianstads fantastiska publiksiffror.

AIK är den klubb som har högsta snittet med 18 900 i snitt/match. Därefter följer Malmö FF, Djurgården, Hammarby och IFK Göteborg.
På 40:e plats återfinner vi alltså Villa Lidköping med 3 101 som snitt. Nämnas kan att IFK Skövde Handboll är andra skaraborgska klubb på listan med placering 65 och 1 771 personer i snitt på sina hemmamatcher.

Dela artikeln