Villaledare belönade av bandyförbunden

Villa Lidköpingledarna Kerstin Gustafsson och Bertil ”Belle” Arvidsson har fått ta emot fina utmärkelser på bandyförbundsnivå. Foto: Bengt Andersson.

 Kerstin Gustafsson och Bertil ”Belle” Arvidsson – aktiva ledare inom Villa Lidköping BK – har blivit belönade på förbundsnivå. Bertil fick ta emot Svenska bandyförbundets guldmedalj i samband med förbundets årsmöte. Kerstin är ledare inom flick- och dambandyn i klubben och uppmärksammades med ett av årets så kallade Bästispriser när Bandy distrikt Västergötland hade årsmöte i Lidköping för ett tag sedan.

I Villastyrelsen sedan 37 år!
”Belle” är en av de verkliga veteranerna inom bandyn i allmänhet och Villa i synnerhet. Bertil har varit aktiv organisatoriskt inom bandyn sedan början på 60-talet, först som ungdomsledare och därefter som styrelseledamot i Västergötlands Bandyförbund. Han har nu påbörjat sitt 37:e år i Villas styrelse, varav fyra år som ordförande, och har totalt 54 år som ideellt aktiv i klubben.
– Att belönas med guldmedalj var förstås hedrande, säger ”Belle” som nu hoppas att hans kära Villa Lidköping också snart ska få de efterlängtade guldmedaljerna…

Från spelare till ledare
Kerstin Gustafsson var med som spelare när dambandyn drog igång i Villa Lidköping på 80-talet. Nu har hon varit engagerad ledare inom flickbandyn i flera år.
– Det har varit upp och ner för flickbandyn under åren, men nu ser det riktigt bra ut. Samarbete med Lidköpings AIK på flicksidan känns också bra, säger Kerstin.
Den senaste säsongen var det uppåt 80-talet tjejer som var igång i de olika åldersklasserna. Kerstin håller i första hand till med F 13- och F 15-lagen, men är också delaktig på när det till exempel handlar om västgötaläger.
– Att vara engagerad i Villa Lidköping känns jättebra. Det är också roligt att statusen för flickbandyn fortsätter att öka inte minst inom vår förening, säger Kerstin.

 

Dela artikeln