Nytt rekord för ispremiär i Lidköping – 150 000 kr insamlat till hjärnforskning

 Säsongens ispremiär för Villa Lidköping har blivit ett stort arrangemang. Ett nytt publikrekord för premiärer sattes på onsdagen då 1 841 personer hade sökt sig till Sparbanken Lidköping Arena för att se säsongens Villaspelare spela mot ett All star team där allt från gamla bandystorheter till Glenn Hysén stod för motståndet.

Innan det var dags för bandy hade det för första gången i Lidköping genomförts Bissen Brainwalk. Drygt 2 000 personer promenerade till förmån för den insamling till hjärnforskningen som Mathias ”Bissen” Larsson startat, sedan han själv drabbats av hjärnblödning och stroke.
Tillsammans med den bandygolf som Villa Lidköping var med och arrangerade tidigare i somras kunde 150 000 kr överlämnas till Bissen Brainwalk.
– Jag är helt överväldigad över uppställningen från föreningslivet i Lidköping och att så många mötte upp här, sade en rörd Mathias ”Bissen” Larsson.
Det var alltså festligt värre utanför arenan innan bandyn startade. Många föreningar och företag var på plats och visade upp sig och från scenen var det underhållning under ledning av TV 4:s Marika Eriksson som var konferencier.

Tio mål kunder varit mer…
Bandymatchen spelades i 2 x 20 minuter och vanns av Villas elitlag med 6-4. Paussiffrorna 2-1 kunde varit mycket större om inte förre Villamålvakten Martin Berggren spelade så lysande mellan stolparna.
Av förklarliga skäl blev det mest bandy på lekfull nivå där resultatet spelade mindre roll. Att David Karlsson håller som skyttekung fick publiken dock klart för sig, ”Davva” gjorde tre av målen, de övriga av Daniel Andersson, Jesper Bryngelson och Tim Persson.
I det blandade motståndet fanns både representanter för Somalias bandylandslag, några juniorer men framför allt flera före detta storspelare. Dan Hjelm och Mikael ”Micke” Arvidsson fick nog mest applåder tillsammans med fotbollskungen Glenn Hysén. Målen för All star gjordes av Peter ”Prinsen” Karlsson, Ludvig Johansson samt ”Micke Arvidsson och Glenn Hysén – de två sistnämnda på straffar.
– Det var mitt livs första bandymål, berättade Glenn Hysén som nu laddar för deltagande i Mästarnas mästare i TV.

 

Fler bilder från kvällen finns i vårt bildgalleri

Läs också:

Lidköpingsnytt: "Bissen Brainwalk – en otrolig succé i Lidköping" (Lidköpingsnytt.nu)
NLT: "2 000 promenerade för hjärnforskningen"

Dela artikeln