Partners, ledare och ungdomsspelare inspirerades av ishockeyns förbundskapten

 Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts och psykologiske tränare Pär Pettersson har gästat Villa Lidköping och gett inspirerande föreläsningar för två olika grupper.

Först var det representanter från företag som är partners till Villa Lidköping som fick lyssna på de båda framgångsrika ishockeyledarna. Därefter var det dags för cirka 70 ledare och ungdomar som är med i Villa Lidköpings unika projekt ”16 till A-lag” att ta del av hur Pär och Pär ser på hur teori och praktik kan utvecklas till en framgångsrik prestationskultur.
– Det här kändes onekligen spännande och inte minst våra ungdomar fick nog lite att tänka på, summerade Villa Lidköpings föreningsutvecklare Viktor Bergkvist.
Christer Andersson – en av ledarna för J20 där alla spelare var med och lyssnade på ishockeyprofilerna – tyckte att det var ett givande föredrag.
– Uppfattningen att det är mycket som sitter i huvudet när man ska prestera inom idrotten delar jag. Därför var det givande att höra hur Tre Kronor fokuserar ledarskapet på detta, säger Christer.

”Jaget för laget och fokus på uppdraget” var budskapet i föredraget för de representanter från olika föredrag som deltog i den första samlingen.
Poängen var att se vilka framgångsfaktorerna är när man vill att människor ska växa – oavsett om det är i arbetslivet eller inom idrotten.
– Jag har alltid önskat fokusera på individen och inte på laget. Alla har olika förutsättningar och ser på alla uppkomna situationer på ett unikt sätt, summerade Pär Mårts.

Tre Kronors förbundskapten höll sig också mycket vid vikten av att vinna.
– Ska man vinna till varje pris, var en fråga han ställde sig.
Mårts berättade också att han aldrig ser som sin uppgift som tränare att underhålla.
– Det betyder dock att det vi presterar mycket väl kan vara underhållande.
En av gästerna på föredraget var Dina Lidköpings vd Stefan Eriksson.
– Vi i näringslivet har ofta mycket att lära av idrotten. Det här var både spännande, intressant och lärorikt, summerade han,

Bilden:
Tre Kronros förbundskapen Pär Mårts och ishockeylandslagets psykologiske tränare Pär Pettersson höll uppskattade föreläsningar i Villa Lidköpings regi. Här flankeras föredragshållarna av Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson och en av gästerna, Dina Lidköpings vd Stefan Eriksson.
 

Dela artikeln