Dags för toppmatch mot Västerås

En av säsongens toppmatcher!

 

Premiären fick ett snöpligt slut då Vetlanda kvitterade till 5-5 i sista tilläggssekunden. Nu gäller det att ta nya tag och för motståndet står Västerås som allmänt betraktas som ett av seriens absolut bästa lag.

Matcherna mellan Villa och Västerås har många gånger blivibt riktiga höjdare med många mål och spänning in i det sista.

Helt klart är att hemmalaget måste prestera bättre än senast för att kunna rå på Västerås.

Tränartrion Johan Sixtensson, Mattias Nilsson och Martin Arvidsson kände dock stor tillfredställelse efter tisdagseftermiddagens träning.

– Vi har klarat av premiärmatchen och känner oss trygga. Självklart är målsättningen att vinna. Matcherna mot Västerås brukar alltid bjuda på bra bandy och så tror vi att det blir den här gången också.

Frånsett långtidsskadade Lars Fall och Daniel Lehnbom är alla tillgängliga för spel, det vill säga även Mattias Johansson som var skadad senast. Allt pekar på att det blir samma lag som tar sig an Västerås som mötte Vetlanda i fredags.

Västerås tillhör de absolut största favoriterna till SM-guld den här säsongen. Inte alls konstigt med tanke på att det blev SM-final förra spelåret och att VSK tidigare i höst vann World cup.

Inför säsongen har Västerås också förstärkt ordentligt. Efter ett respektive två som proffs i Ryssland har Anders Bruun och Stefan Edberg återvänt till Västerås och därmed förstärkt försvarsspelet. I mål finns ju Andreas Bergwall som under många år varit ledande svensk målvakt med massor av landskamper.

Den för Lidköpingspubliken så välkände Johan Esplund är den stora profilen och anses av många vara Sveriges mest tekniske bandyspelare.

I premiären mot Ljusdal – vinst 5-2 i Ljusdal i mycket dåligt väder – gjorde Tobias Holmberg och Jonas Nilsson två mål var.

Det går att räkna upp många fler spelare hos VSK – det här är ett lag med landslagsmeriterade stora profiler och ambitionen är som nämnts att ta SM-guldet till Västerås.

Dela artikeln