Integrationssamarbete med Campus Lidköping

Villa i integrationssamarbete med Campus Lidköping

Under fredagen har klubbchefen Jonas Johansson och föreningsutvecklaren Viktor Bergkvist haft två stycken föredrag om vad sporten bandy är för ungefär 300 campuselever. Man har vid två tillfällen under dagen berättat om vad sporten går ut på, hur sporten ser ut i andra delar av världen och vad som är det mest intressanta med just bandy.  

-Det är viktigt att vi förmedlar detta till kanske nyinflyttade invånare, så att de kan få en större inblick i ett av Lidköpings största kultur- och idrottsutbud. Möjligheten att få sporten att växa är viktig, att man breddar sitt åskådarnät. Att nyinflyttat Lidköpingsfolk som ännu inte tagit del av sporten kan få information och vägledning inom bandyn är hur viktigt som helst, säger Jonas Johansson.

Villa erbjöd samtliga elever en helkväll nästa onsdag mot Tillberga, och hoppas på att de flesta kommer och stöttar laget. Barnen är också välkomna att testa på bandy i någon av våra barngrupper. 

Det blev två föreläsningar med engagerade elever. Massvis med frågor ställdes och man märkte att eleverna fick upptäcka flera saker som de inte visste om. Det ställdes bland annat frågor om hur långt bandyn har tagit sig i övriga länder och om man bara spelade mot svenska lag.

Eleverna jämförde sporten väldigt mycket med fotbollen, man såg mängder med likheter som fick de flesta att se sporten som något spännande och intressant.

Efter föreläsningarna stod man kvar, pratade och tog kort med varandra, en härlig stund med mycket bandyprat. Eleverna ville veta allt om sporten och var väldigt nyfikna på just reglerna.

 

Dela artikeln