Inför Villa – Tillberga

Ska säsongens första seger komma ikväll?

Onsdag och matchdag mot nykomlingarna från Västerås, Tillberga Bandy. Två lag som båda strävar efter säsongens första tvåpoängare. Lagen har inte spelat mot varandra sedan 2012, då Villa stod som segrare med 8-3, det blir alltså en lite knepig match eftersom man inte riktigt vet vart man har varandra.

I kvällens match kliver junioren Martin Karlsson in från start på den defensiva mittfältsrollen i Linus Rönnqvists frånvaro. Såklart var vi tvungna att fråga Martin hur känslorna inför matchen är.

-Det känns väldigt spännande och roligt. Ett mål man har i livet som går i uppfyllelse.

Vad tror du om kvällens match?

-Jag tror att vi kommer göra en riktigt bra match och ta vår första seger för i år. Har sett bra ut på träningarna och det känns som alla är riktigt laddade.  

Tillberga kommer till matchen med några välkända spelare som har stor elitserierutin, bland annat anfallaren Pekka Rintala som är finsk landslagsman och ytterhalven Anders Östling som vunnit VM-guld, Svensk mästare och varit på utlandsturné i Ryssland.

Det finns alltså mycket rutin i Tillberga och det gäller att inte kliva ut på planen med underskattning. Något som Villatränaren Johan Sixtensson såklart höll med om när Jonas ”Sparris” Johansson ställde samma fråga i dagens lunchintervju.

En viktig del för att Villa ska ta sin första seger är såklart att anfallstrion Daniel Andersson, Jesper Bryngelson och David Karlsson hittar varandra. Vi ställde två snabba frågor till ”Davva”.

Hur är känslan i laget inför kvällens match?

– Det känns helt okej, haft bra träningar efter Edsbynmatchen. Så vi är i slag rent fysiskt i alla fall. Det är en del speltekniska grejer vi behöver få ordning på och då kan vi slå alla lag. Det kanske kommer ta lite tid så vi måste ha lite tålamod med oss. Men förhoppningsvis så har vi koll på det redan till ikväll.

Vad krävs det av er för att gå segrande ur kvällens match?

– Det kommer att krävas en riktigt bra arbetsinsatts defensivt som vanligt i denna serie för att ta poäng. Sedan kommer det krävas att vi har mer tryck och mer hot i oss offensivt. Handlar om att ge varandra bättre lägen genom att dra på sig folk och leverera bollen vidare. Då drar vi in ett gäng kassar och håller tätt bakåt, då blir det vinst.

Matchstart är alltså 19:00 i Sparbanken Lidköping Arena och laget som ställer upp på planen är samma som förra matchen mot Edsbyn förutom då alltså att Martin Karlsson startar istället för Linus Rönnqvist som är sjuk och Mattias Johansson börjar på bänken. I Jon Karlssons frånvaro får juniormålvakten Anton Sandsjö kliva in som andramålvakt.

Följ matchen på:

 

www.elitrapport.se

http://nlt.se/sport/1.3567666-18-45-folj-villa-tillberga

https://twitter.com/VillaLidkpingBK

 

Rasmus Abrahamsson

 

Dela artikeln