Inför Villa – Vänersborg

Derbydags – Vänersborg kommer på besök

Imorgon är det äntligen dags för västderby i Sparbanken Lidköping Arena när Vänersborg kommer på besök. Som vanligt så väntar vi oss en tuff och het match med mycket känslor, som alltid.

Vänersborg kommer till matchen med tre raka segrar, vinst mot Sirius, Kalix och Ljusdal i de tre senaste matcherna och har alltså självklart ett bra självförtroende. Vänersborg fick som Villa även lite problem med Ljusdal innan man kunde avgöra på övertid vid en omdiskuterad frislagssituation.

Villas spel har inte klickat riktigt till hundra procent ännu men man kommer ändå till matchen med en lista på fyra matcher utan förlust. Senast slog man Ljusdal på bortaplan med 3-5. Man har även lyckats göra mycket mål i serien, 43 mål på sju matcher är helt klart över godkänt och med det så placerar man sig på en fjärde plats av alla lagen när man ska räkna gjorda mål.

Vi förväntar oss helt enkelt en riktig härlig bandyfest när tabellfemman (Villa Lidköping) och tabellsexan (Vänersborg) ska göra upp om två poäng imorgon klockan 14.30. Matchen kommer även att vara startskottet för SVT:s bandysändningar.

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Vänersborg – Villa Lidköping 5:4
2013. Villa Lidköping – Vänersborg 6:2
2013. Vänersborg – Villa Lidköping 5:5
2013. Villa Lidköping – Vänersborg 7:2
2012. Vänersborg – Villa Lidköping 8:7

De senaste åren har alltså matcherna varit oerhört tuffa och jämna, man ser att lagen presterat bäst resultatmässigt på hemmaplan. Senast lagen spelade mot varandra var i World Cup tidigare denna säsong, då vann Vänersborg på straffar med 5-4.

Det är en oerhört jämn tabell där Sandviken ligger överst med sina tretton poäng. Det är hela fem lag som ligger på samma poäng (8) från placering fem till nio, där Villa Lidköping ligger överst med bäst målskillnad (43:32). Det gäller alltså att försöka skaka av sig lagen som ligger tätt bakom och imorgon får man en riktigt bra möjlighet att få Vänersborg två poäng bakom sig.

Jag är övertygad om att det är ett fruktansvärt revanschsuget Villa som kommer att kliva ut på isen imorgon och det kommer att krävas mycket av Vänersborg för att åka till Lidköping och ta med sig två poäng hem.

Har man inte köpt biljett ännu är det hög tid att göra det, vi vill såklart skapa en häftig stämning på läktaren och just nu är det 2500 biljetter sålda. Vi hoppas på mycket folk i Arenan för det vet ni som varit på Villa – Vänersborg förut att man brukar få valuta för pengarna.

Vi ställde några frågor till David Karlsson inför morgondagens match.

Hur är känslan i laget inför morgondagens match?

– Känslan är bra, tuff match som många andra i elitserien denna säsong. Vi laddar på för att vara så bra som vi kan på lördag.

Känns det som du har hittat din rätta målform ännu eller finns det mer att hämta?

– Självklart finns det mer att hämta, vi börjar få igång vårt spel mer och mer och förhoppningsvis innebär det också att vi gör mer mål. Vi jobbar vidare för att utveckla det vi påbörjat.

Matchen kommer alltså att sändas på SVT, men vi hoppas såklart att så många som möjligt tar sig till Sparbanken Lidköping Arena och bidrar till en häftig bandyfest.

 

/Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln