Inför Villa Lidköping – Broberg/Söderhamn

Imorgon kommer bortastarka Broberg/Söderhamn till Lidköping

Imorgon kommer tabellsjuan Broberg på besök till Sparbanken Lidköping Arena. Broberg har öppnat säsongen på ett bra sätt och har fem vinster, två oavgjorda och tre förluster. Broberg kommer till matchen som Villa med en förlust i bagaget, igår var serieledarna Sandviken på besök i Söderhamn och kunde vända hemåt med två poäng (4-9).

Sandvikenmatchen blev första förlusten på fyra matcher och Broberg låg innan gårdagens match på en tredjeplats i tabellen. Då förstår vi alla hur jämn säsongens tabell är. Från plats åtta till två skiljer det endast två poäng.

Villa kommer alltså som Broberg med en förlust bakom sig, Villas besök i huvudstaden och finalarenan Tele2 Arena blev inte vad man hade önskat sig. Det blev förlust med 6-2 (2-0) och Villa ligger nu på placering nio i tabellen med nio inspelade poäng.  Men som jag skrev ovanför så är det en oerhört jämn tabell och Villa har fyra poäng upp till tabelltvåan Hammarby.

Jag vet själv hur oerhört frustrerande det är att inte få sätta bollen i mål på sina chanser och det var precis det som drabbade Villa på Tele2. Man fick äntligen igång ett bra spel men nu var det målchanserna som inte ville leta sig in bakom Patrik Hedberg.

– Jag tycker vi skapar mycket chanser matchen igenom men just nu studsar inte bollen in, säger lagkaptenen Martin Johansson i en intervju med NLT efter matchen mot Hammarby.

Imorgon är man tillbaka hemma i Sparbanken Lidköping Arena, där man faktiskt fortfarande är obesegrade med fyra oavgjorda och en vinst. Broberg kommer dock till Lidköping med ett bra bortafacit, man har bara förlorat en match på bortais denna säsong och det var premiären mot Bollnäs (4-3). Tre vinster och en oavgjord är facit på Brobergs bortamatcher efter Bollnäsmatchen.

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Villa Lidköping – Broberg/Söderhamn 6:1
2013. Broberg/Söderhamn – Villa Lidköping 4:2
2013. Broberg/Söderhamn – Villa Lidköping 6:7
2012. Villa Lidköping – Broberg/Söderhamn 5:2
2012. Broberg/Söderhamn – Villa Lidköping 3:6

Som ni ser ovanför så är det Villa som gått segrande ur fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen och vi hoppas att den statistiken är ändrad till fem segrar av de senaste sex matcherna efter morgondagens match.

Kan morgondagens match bli en vändpunkt för Villa, med mycket av det spelet man visade upp mot Hammarby och en effektivitet på sina målchanser kan Broberg/Söderhamn och lagets målvakt Dennis Wasberg få en tuff kväll.

Imorgon kommer även Bollnäsfostrade nyförvärvet David Borvall finnas med i truppen, det blir alltså Davids första match i Villadräkten efter en säsongsinleding med Lidköpings AIK där han har haft en bra start.

– Det ska bli väldigt roligt att få dra på sig Villadräkten, har ju spelat inför den här publiken många gånger tidigare fast i motståndarlaget, så det ska bli skoj att vara på rätt sida. Grabbarna i laget har tagit emot mig bra och jag håller på att bo in mig här i Lidköping, säger Borvall och fortsätter:

– Broberg är ett lag med bra skridskoåkare som spelar ganska frejdigt och ibland med ganska högt tempo så det kan bli en riktigt kul match imorgon.

Fredagsmatch brukar alltid betyda en riktig bandyfest. Så har du inte köpt biljett ännu så kan du göra det hos oss på kansliet, webben eller hos våra ombud som är ICA Hjertberg på Framnäs, Gottis på Stenportsgatan samt på Turistbyrån på Nya stadens torg.

Vi ses i Sparbanken Lidköping Arena imorgon. Matchstart 19.00!

/ Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln